Nakon poraza od Zrinjskog

Nevjerica, suze i beznađe na licima članova Željezničara: Bašićev pogled u daljinu, suze Muftića...

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Željezničar je večeras doživio još jedan poraz, ali on je itekeko teško pao svima u sarajevskom klubu iako se radi o porazu od prvaka Bosne i Hercegovine, s obzirom na način na koji je on došao.

U okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je u Mostaru rezultatom 2:1 savladao Željezničar.

Gosti su nakon prvih 45 minuta vodili pogotkom Jašarevića, ali je Zrinjski u 80. i 92. minuti preo Jakovljevića i Mišića stigao do preokreta i pobjede.

Četvrti je ovo vezani poraz za ekipu Željezničara, ali ovaj itekako boli zbog načina na koji je došao i to protiv najjačeg protivnika u državi.

Reakcije kako igrača, tako i trenera Željezničara sve govore, a naš fotoreporter je na licu mjesta zabilježio nekoliko fotografija koje oslikavaju beznadežno stanje gostiju.

Nermin Bašić sjedio je na klupi i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka s pogledom razočarenja u daljinu.

Golmanu Muftiću je možda i najteže pao večerašnji poraz, s obzirom na to da je pustio i suzu.

Kao pravi gospodin ponio se njegov kolega iz Zrinjskog, Marić, koji je prišao da ga utješi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nevjerici su mnogi samo poklekli i spustili glave na travnjak stadiona Pod Bijelim brijegom, a sve zabilježene fotografije možete vidjeti u gore priloženoj fotogaleriji.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.