Pobjeda protiv Marseille, ali...

U Parizu nikom nije do slavlja iako je srušen veliki rival - Razlog je Kylian Mbappe

Eldar Ganibegović

U okviru šestog kola francuske Ligue 1 PSG je s 4:0 savladao velikog rivala, ekipu Marseille, ali malo kome će u Parizu nakon ovog meča biti do slavlja i to zbog Kyliana Mbappea.

Poveo je domaći tim već u osmoj minuti. Dosuđen je slobodan udarac, a golčinu za 1:0 postiže Hakimi.

Nakon toga je dvije sjajne šanse imao Vitinha. Gosti su mu u 12. minuti blokirali udarac, da bi deset minuta kasnije pogodio prečku.

Kylian Mbappe je u 33. minuti morao napustiti igru zbog povrede. Zamijenio ga je Ramos, a vidjet ćemo koliko je ozbiljna povreda Mbappea što se svi u Parizu sada pitaju.

Igrala se 37. minuta kada je Hakimi dalekometnim šutem pogodio stativu, da bi odbijenu loptu Kolo Muani pospremio u mrežu gostiju za 2:0.

Treći gol viđen je već na otvaranju drugog dijela. Igrala se 47. minuta kada je glavom Kolo Muani riješio sve dileme oko pobjednika. Isti igrač mogao je da kompletira hat-trick u 59. minuti, ali je njegov šut izblokiran.

Hat-trick nije kompletirao, ali je asistirao za konačnih 4:0 u 89. minuti kada je pogodio rezervista Ramos. 

Nakon ove utakmice PSG je četvrti na tabeli s 11 bodova koliko ima i treći Monaco, 12 ima Nice na drugoj poziciji, dok je Brest prvi s 13. Marseille je sedmi s devet poena.

U sedmom kolu PSG će gostovati kod ekipe Rennesa, dok će Marseille ugostiti Le Havre.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 6. kolo:

PSG - Marseille 4:0 (Hakimi 8', Kolo Muani 37', 47', Ramos 89')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.