Veliko pojačanje na Parku prinčeva bi to bilo

PSG koristi neodlučnost Manchester Cityja i dovodi Kevina de Bruynea!?

Eldar Ganibegović

Motor ekipe Manchester Cityja i ključni igrač ovog tima godinama unazad, Kevin de Bruyne, već od zime mogao bi nositi dres PSG-a.

U klubu s Etihada odlučili su da zaustave pregovore oko novog ugovora za Kevina de Bruynea. 

Naime, čelnici Manchester Cityja sačekat će da vide u kakvom će De Bruyne stanju biti nakon što se oporavi od povrede, a onda će odlučiti da li će mu ponuditi novi ugovor.

Aktuelni ugovor KDB-a s Građanima važi do ljeta 2025. godine, a njega je potpisao 2021. godine, dvije godine prije no što mu je stari istekao, tako da bi i sada, ako ga produži, trebao trajati do 2027. godine.

Međutim, smušenost čelnika Manchester Cityja pokušat će da iskoristi PSG i reprezentativca Belgije dovede na Park prinčeva.

Poznato je da Kylian Mbappe želi napustiti klub na kraju sezone, a PSG je već sastavio listu želja za zimski prijelazni rok. 

Prvak Francuske također želi da iskoristi interesovanje Pepa Guardiole za 17-godišnjeg Vorena Zaira-Emerija, jednog od najperspektivnijih igrača PSG-a.

Veznjak je prošle sezone igrao za seniorski tim PSG-a, a sada je postao starter. Od tog trenutka privukao je pažnju nekoliko velikih klubova u Evropi.

Još uvijek nije jasno pod kojim uslovima bi Kevin de Bruyne mogao stići u Pariz, pogotovo jer je jedan od najvažnijih igrača engleskog i evropskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Kevin de Bruyne se povrijedio prošle sezone u finalu Lige prvaka protiv Intera, no njegov tim je slavio golom Rodrija u drugom poluvremenu. 

Igrao je ove sezone u Community Shieldu protiv Arsenala, te u prvom kolu Premier lige protiv Burnleyja i više od toga nije mogao, te je zbog povrede propustio sedam narednih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.