U Parizu nikom nije do slavlja iako je srušen veliki rival - Razlog je Kylian Mbappe

Pobjeda protiv Marseille, ali...

U Parizu nikom nije do slavlja iako je srušen veliki rival - Razlog je Kylian Mbappe

E. Ganibegović

U okviru šestog kola francuske Ligue 1 PSG je s 4:0 savladao velikog rivala, ekipu Marseille, ali malo kome će u Parizu nakon ovog meča biti do slavlja i to zbog Kyliana Mbappea.

Poveo je domaći tim već u osmoj minuti. Dosuđen je slobodan udarac, a golčinu za 1:0 postiže Hakimi.

Nakon toga je dvije sjajne šanse imao Vitinha. Gosti su mu u 12. minuti blokirali udarac, da bi deset minuta kasnije pogodio prečku.

Kylian Mbappe je u 33. minuti morao napustiti igru zbog povrede. Zamijenio ga je Ramos, a vidjet ćemo koliko je ozbiljna povreda Mbappea što se svi u Parizu sada pitaju.

Igrala se 37. minuta kada je Hakimi dalekometnim šutem pogodio stativu, da bi odbijenu loptu Kolo Muani pospremio u mrežu gostiju za 2:0.

Oglasi

Treći gol viđen je već na otvaranju drugog dijela. Igrala se 47. minuta kada je glavom Kolo Muani riješio sve dileme oko pobjednika. Isti igrač mogao je da kompletira hat-trick u 59. minuti, ali je njegov šut izblokiran.

Hat-trick nije kompletirao, ali je asistirao za konačnih 4:0 u 89. minuti kada je pogodio rezervista Ramos. 

Nakon ove utakmice PSG je četvrti na tabeli s 11 bodova koliko ima i treći Monaco, 12 ima Nice na drugoj poziciji, dok je Brest prvi s 13. Marseille je sedmi s devet poena.

U sedmom kolu PSG će gostovati kod ekipe Rennesa, dok će Marseille ugostiti Le Havre.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 6. kolo:

PSG - Marseille 4:0 (Hakimi 8', Kolo Muani 37', 47', Ramos 89')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi