FOTO: E. Dindić

Duel starih rivala na Tušnju

Golčina Kapetanovića produžila krizu Željezničara: Sloboda slavi plasman u osminu finala Kupa BiH

Haris Zilić

U utakmici šesnaesetine finala Kupa Bosne i Hercegovine snage su odmjerili stari rivali Sloboda i Željezničar. Duel je odigran u Tuzli na stadionu Tušanj, a konačan rezultat je bio 1:0 za Slobodu koja je tako produžila krizu Željezničara i došla do velike pobjede i plasmana u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sloboda je bolje otvorila susret. U prvih deset minuta imali su tri prilike, a pokušavali su Dilaver, Husejinović, Ćivić, ali lopta nije završila u mreži Željezničara.

U 21. minuti utakmice prilika za Željezničar. Alysson šutira nakon dodavanja Jašarevića, ali Muminović odličnom intervencijom spašava Slobodu.

Nakon toga utakmica je nakratko i prekinuta. Zbog transparenta posvećenom drugom korpusu Armije Bosne i Hercegovine, a koji su istakli navijači Slobode. Sudija Dražen Marić iz Bijeljine je tražio prekid dok se transparent ne skloni.

Još jedna dobra prilika za Željezničar u 26. minuti, Štilić je šutirao, lopta odlazi malo pored desne stative gola Slobode. U 29. minuti dva velika uzbuđenja na Tušnju. Prvo je Ovčina spasio goste nakon udarca Dervišagića, a odmah na drugoj strani Muminović spašava Slobodu nakon udarca Amoaha.

Do kraja prvog poluvremena bilo je još prilika pred oba gola, izdvajamo pokušaje Delića i Husejinovića kod Slobode, odnosno Kprića i Amoaha kod gostiju, međutim na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

U prvim minutama nastavka bez velikih uzbuđenja sve do 55. minuti kada smo vidjeli gužvu pred golom Slobode. Sjajan prodor Amoaha, zatim proigrava Krpića koji pokušava lukavim udarcem, ali Muminović brani, a na odbijenu loptu natrčava Štilić, njegov udarac je blokiran.

Dobra prilika za Slobodu u 61. minuti. Ćivić je ubacio iz kornera, Hasanbegović pobjegao Jašareviću, šutirao glavom, lopta ide preko gola, ostalo je 0:0.

Nakon prilike Slobode period bez većih prilika, bilježimo pokušaj Štilića iz 69. minute koji je blokirao Kurtalić.

Velika prilika za Željezničar u 82. minuti. Jašarević je ubacio, Amoah spušta za Krpića, a Vulić spašava Slobodu, ostalo je na semaforu 0:0.

U 84. minuti eksplodirao je Tušanj. Kapetanović je povukao loptu i onda fenomenalnim udarcem sa 25 metara zatresao mrežu Željezničara za 1:0 i veliko slavlje navijača Slobode.

Pogodak Kapetanovića se ispostavio kao pobjedonosni i Sloboda se plasirala u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Kup Bosne i Hercegovine, šesnaestina finala:

Sloboda - Željezničar 1:0 (Kapetanović 84')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLOBODA: Muminović, Beganović, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Delić, Dervišagić, Kurtalić, Čivić, Hasanbegović, Hadžanović.

ŽELJEZNIČAR: Mulalić, Cocalić, Krpić, Mekić, Štilić, Drina, Allyson, Amoah, Jašarević, Ovčina, Ćosić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.