Foto - EPA

Kraljevi slavili

Gironi nije mogao niko ništa, a zatim su naletjeli na Real Madrid i doživjeli su debakl

Midhat Šljivak

Real Madrid je u derbi susretu 9. kola španske La Lige kao gost deklasirao Gironu s 3:0 i ponovo je preuzeo vrh tabele. Kraljevi su odigrali vrhunski meč i lagano su sredili najugodnije iznenađenje prvenstva.

Girona je u 9. kolu La Lige dočekala Real Madrid s dosta optimizma. Ovaj tim ima početak sezone kao i snova i svi su se nadali da će srušiti Kraljeve. Međutim, na terenu su se stvari drugačije odvijale i gosti su uvjerljivo slavili.

Girona odlično otvara meč i u početnim minutama utakmice stvaraju dvije velike šanse. Prvo je tukao Herrera preko gola u trećoj minuti, a u narednom napadu Tsygankov pogađa stativu.

Real je 'preživio' napade domaćeg tima i zatim ih je smirio s dva pogotka. U 17. minuti Jude Bellingham fenomenalnom loptom pronalazi Joselua koji postiže gol za vodstvo Kraljeva od 1:0.

Samo četiri minute kasnije već je 2:0. Nakon kornera Tonija Kroosa loptu u mrežu šalje Aurelien Tchouameni za sigurnu prednost Reala.

Novu veliku priliku gosti imaju u 28. minuti. Jude Bellingham je sam ispred Gazzinage, golman Girone brani.

Nije Girona u tim trenucima postojala na terenu. Nisu domaći ništa mogli napraviti, a do kraja prvog dijela za goste je prijetio i Kroos, golman domaćih je ovog puta siguran i na odmor se otišlo vodstvom Reala od 2:0.

I u drugo poluvrijeme bolje ulaze domaći. Pokušali su se brzo vratiti u meč, no Real se uspješno branio.

A onda u 71. minuti meča tim Carla Ancelottija završava posao u ovom meču. Jude Bellingham završava kontru za 3:0.

To je bio i končan rezultat susreta. Real je lagano priveo meč kraju i došao je na vrh tabele, a utakmicu završili s čovjekom manje nakon što je isključen Nacho.

Kraljevi imaju 21 osvojen bod, Barcelona ima bod manje, a Girona kojoj je ovo prvi poraz sezone ima 19 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 9. kolo:

Girona - Real Madrid 0:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.