"Zove me Real Madrid? Ja želim samo Bayern!"

Dečko briljira ove sezone

"Zove me Real Madrid? Ja želim samo Bayern!"

Admin Čaušević

Osam utakmica, pet golova, jedna asistencija za Bayern i to sa samo 18 godina. Ovo su impresivni podaci Mathysa Tela, vrlo mladog napadača njemačke ekipe koji se pridružio Bavarcima 2022. nakon što je odbio Real Madrid.

Osam utakmica, pet golova, jedna asistencija za Bayern i to sa samo 18 godina. Ovo su impresivni podaci Mathysa Tela, vrlo mladog napadača njemačke ekipe koji se pridružio Bavarcima 2022. nakon što je odbio Real Madrid.

Tel je u intervjuu na YouTube kanalu "Carre" priznao da je odbio Real Madrid zato što svoje igračko ime želio izgrati u Bayernu.

"Real Madrid ili Bayern? Istina je da su me mnogi klubovi željeli 2022. To je istina", kazao je mladi Francuz te nastavio:

"Ali bio sam fokusiran samo na Bayern, nisam želio priliku u drugom klubu jer sam cijenio njihov projekt i ljude koji stoje iza projekta."

Oglasi

Tela je u Bayern doveo Hasan Salihamidžić, u njegov igrački karton popularni Braclo je uložio 20 miliona eura kada mu vrijednost nije prelazila ni dva miliona.

Napadač je stigao u maju prošle godine nakon što je otišao Roberta Lewandoski. Očekivanja su bila maksimalna za mladog napadača koji se podsjetio kako je izgledao njegov dolazak u Bavarsku.

"Što se tiče odlaska Lewandowskog učinjeno u tačno određeno vrijeme. Bayern je želio još jednog napadača, a Rennes je želio da ostanem. Sve je dogovoreno vrlo brzo."

Svoj prvi gol za Bayern postigao je dok je još živ bio veliki Pele i čestitke legendarnog Brazilca će se zauvijek sjećati. Bilo je to kad je imao 17 godina i 126 dana.

"Prvi put kada sam zabio Bayernu, postao sam najmlađi igrač koji je zabio u njihovoj historiji. Bayern je to objavio, a Pele je stavio mali komentar."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Napisao je 'Prvi od mnogih.' Zapamtio sam dan njegove sahrane jer je njegov komentar bio osam ili devet sedmica ranije. Njegova će mi poruka uvijek ostati u sjećanju. Već znamo što Pelé predstavlja u svijetu nogometa", poručio je Tel.

U prošlosti je bilo mnogo igrača koji su ispred Bayerna radije birali Real, a posljednji primjer je svakako trenutni golman Kraljeva, Kepa Arrizabalaga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije