Izjave trenera nakon derbija

Bašić nakon Širokog: "Povratak Željezničara u velikom stilu"

Midhat Šljivak

Željezničar je s 2:1 savladao Široki Brijeg na Grbavici. Plavi su do trijumfa došli u 93. minuti pogotkom Sulejmana Krpića i to je itekako obradovalo navijače ovog tima.

Plavi s Grbavice prekinuli su niz od četiri vezana poraza. Na Grbavici je pao Široki Brijeg, a do pobjede je Željezničar došao pogotkom Sulejmana Krpića u 93. minuti.

Trener domaćih Nermin Bašić je nakon utakmice istakao da je njegov tim bio bolji i da je ovo povratak u velikom stilu

"Bili smo bolji. Dobro je što je bilo pet igrača ispod 21 godine. Nevjerovatnih 35 dana iza nas, toliko turbulencija, toliko stresa. Hvala na dočeku aplauzom i dočekali su nas na najbolji način. Povratak Želje u velikom stilu i mnogo nam znači pred veliki derbi", rekao je Bašić i nije želio puno o derbiju.

"Dozvolite mi noć da prespavam. Mislim da nisam spavao tri dana", rekao je Bašić.

S druge strane trener gostiju Marijan Budimir saopštio je kako je razočaran i da je želio pobjedu.

"Jako sam razočaran. Čestitke Želji na pobjedi. Kad primiš gol u zadnjoj minuti moraš biti razočaran. Jako smo loše odbranili taj prekid. Do gola nam nisu mogli ništa, ali dogodila se naša greška. Išli smo na pobjedu, zabili brzo gol i zatim smo morali mijenjati sistem i igračem. Zabili su, ali to je nogomet, nekad da nekad uzme", rekao je Marijan Budimir.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.