Vratilo se i Željezničaru: Krpić u 93. minuti srušio Široki Brijeg!

Trijumf Plavih

Vratilo se i Željezničaru: Krpić u 93. minuti srušio Široki Brijeg!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u derbi susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Široki Brijeg s 2:1. Do pobjede su Plavi stigli golom Sulejmana Krpića u 93. minuti.

Fudbaleri Željezničara konačno su ostvaarili pobjedu. Na Grbavici je u 93. minuti pao Široki Brijeg rezultatom 2:1.

Željezničar dobro otvara meč. Plavi su krenuli ofanzivno, ali nisu uspjeli stvoriti neku veliku šansu pred protivničkim golom.

Gosti su u 18. minuti prvi put zaprijetili. Udarac Ćavara dobro brani Muftić, a zatim deset minuta kasnije golman Plavih ponovo pravi sjajne stvari na golu. Bio je to novi udarac Ćavara kojeg je odbranio, a zatim skida zicer Musi na nestvaran način.

Željezničar u 39. minuti dolazi do prednosti. Amoah je odlično proigrao Semira Štilića koji izlazi sam pred Tomića i rutinski pogađa za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Oglasi

Mogla je razlika na odmoru biti i veća, ali Plavi nisu imali ni sreće. Cocalić u 44. minuti pogađa prečku nakon prekida, a u nastavku akcije se spetljao Amoah i nakon prvih 45 minuta Željezničar je imao prednost od 1:0.

Trener gostiju Marijan Budimir u nastavku uvodu nigerijskog napadača Stephena Chinedua i to mu se odmah isplatilo jer je u 54. minuti ovaj fudbaler asistirao za Kpana koji postiže pogodak za 1:1.

Krenuo je potom Željezničar po novo vodstvo. Tomić u 57. minuti sjajno skida udarac Štilića, zatim je udarac Cocalića izbacio neko od defanzivaca Širokog s gol-linije.

Prepustili su gosti inicijativu izabranicima Nermina Bašića. Nije međutim domaći sastav napravio previše sve do 73. minute kada je uslijedila brza kontra. Amoah probija po lijevoj strani, uposlio je Drlju, a ovaj pogađa prečku protivničkog gola.

Tražili su potom domaći penal. Smatrali su da je jedan igrač Širokog igrao rukom, sudija Sivac se nije oglasio.

Oglasi

Široki je čekao šanse iz kontri, a iz jedne takve je u 82. minuti prijetio Capan, no njegov udarac odlazi pored gola domaćeg tima čiji trener Bašić potom baca sve karte na napad uvođenjem Gasala i Haračića.

Zatresao je u 86. minuti Sulejman Krpić mrežu protivnika. Međutim, podignuta je zastavica pomoćnog sudije i od gola nije bilo ništa.

Pokušao je domaći tim na sve načine doći do pobjedničkog gola. Sve su karte bačene u napad, kružilo se oko gola gostiju s Pecare, no nije bilo završnog udarca.

Gosti su u prvoj minuti nadoknade dobro prijetili preko Mikolčića, odobranio je Muftić, a zatim u 93. minuti 2:1 za Plave. Krpić je pogodio nakon uigrane akcije iz prekida za pobjedu Plavih od 2:1

Oglasi

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Željezničar - Široki Brijeg 2:1

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Krpić, Štilić, Biber, Drina, Alysson, Galić, Amoah, Jašarević, Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Kpan, Lukić, Mamić, Musa, Ćavar, Kuprešak, Tomić

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Nema veze : derbi ide Sarajevo i to glat - 3:1
4 3
Chesa
Čestitke Želji
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi