Odbrana sezone Muftića, a onda gol Štilića: Željezničar vodi u derbiju

Na Grbavici

Odbrana sezone Muftića, a onda gol Štilića: Željezničar vodi u derbiju

Edmir Škorić

FK Željezničar i NK Široki Brijeg igraju jedan od derbija, ujedno i posljednji meč devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je u negativnoj seriji, ima četiri porvenstvena i ukupno pet poraza u nizu, pa je svakako imperativ pobjeda u duelu sa drugoplasiranim Širokim Brijegom.

U prvih 45 minuta duela na Grbavici viđeno je nekoliko sjajnih šansi, te na kraju u 39. minuti pogodak iskusnog Semira Štilića.

Nakon asistencije Amoaha, Štilić je izašao sam pred gol Širokog Brijega i rutinski pogodio, podsjetivši na svoje najbolje dane.

Inače, do tada je najbolju šansu imao gostujući sastav. U 29. minuti Muftić brani udarac Ćavara iz slobodnog udarca, a onda spektakularno zaustavlja udarac Muse sa pet metara koji je natrčao na odbijanac. Mogao je lako domaći tim do 2:0, ali je u samoj završnici Cocalićev udarac glavom spriječila stativa.

Oglasi

Muftić je odradio sjajan posao, a sve to nagrađeno je golom za vodstvo, pa će Plavi nešto rasterećenije ući u drugih 45 minuta, dok će Široki pokušati u nastavku da dođe barem do boda. 

Ovaj meč za izabrenike Nermina Bašića važan je iz nekoliko razloga, a jedan od njih je i neophodno samopouzdanje pred odlazak na Koševo u goste najvećem rivalu u 10. kolu, koje je na programu narednog vikenda.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Krpić, Štilić, Biber, Drina, Alysson, Galić, Amoah, Jašarević, Ćosić.

NK Široki Brijeg: Tomić, Pranjić, Šaravanja, Capan, Kpan, Lukić, Mamić, Musa, Ćavar, Kuprešak, Tomić

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Aferim!
0 0
adalbertopenaranda
Bravo kone,vracate se na sedmi mjesto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi