Meč se igra od 21:00

Sve je spremno na Villa Parku: Poznate su početne postave Aston Ville i Zrinjskog

Samir Mlaćo

Od 21:00 večeras se u na Villa Parku igra meč 2. kola grupne faze konferencijske lige između engleske Aston Ville i bh. prvaka Zrinjskog.

Zrinjski je napravio čudo u prošlom kolu kada je gubio 3:0 od Alkmaara, ali na kraju slavio 4:3, dok je Aston Villa neočekivano poražena od Legije sa 3:2.

Englezi će sigurno tražiti tri boda, iako je jasno da im Konferencijska liga nije u prvom planu.

Treneri Unai Emery i Krunoslav Rendulić odredili su početne postave:

Aston Villa: Martinez, Diego Carlos, Konsa, McGinn, Tielemans, Digne, Lenglet, Zaniolo, Duran, Bailey, Dendoncker.

HŠK Zrinjski: Marić, Čanadžija, Čorluka, Radić, Ivančić, Hrvanović, Ćuže, Jakovljević, Tičinović, Senić, Bilbija. Na klupi su: Nir Oin, Marin, Zlomislić, Sabljić, Kiš, Balić, Malekinušić, Mišić, Prskalo, Memija, Kožulj.

Unai Emery je bio jasan pred ovaj meč.

"Sutra moramo pobijediti. Prvi meč smo izgubili, a sada su bodovi važniji jer smo prvu priliku da osvojimo tri boda propustili", rekao je Emery, pa dodao:

"Moramo se boriti sutra, moramo se boriti protiv AZ Alkmaara, moramo se ponovo boriti protiv Legije i trebat će nam bodovi. Sutra je prilika da osvojimo prva tri boda."

"Ne radi se o razmišljanju da igramo pod pritiskom, već o tome da treba da igramo dobro, da igramo s ličnošću, da pokušamo da nametnemo našu ideju i osvojimo ta tri boda, to su zahtjevi koje imamo od sebe", zaključio je španski trener.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na drugoj strani u bh. prvaku su realni. Svjesni su da je engleski tim apsolutni favorit, ali ne idu sa bijelom zastavom. Samo igranje na Villa Parku i protiv tima iz Lige petice svakako je motiv više.

"Jedno je liga, a drugo Evropa. Izuzetno teška utakmica, ekipa satkana od pregršt kvalitetnih igrača. Ako razbiju Brighton sa 6:1, onda možete misliti o kakvom timu se radi. Naš cilj je odigrati dobro, na kraju šta bude", poručio je Rendulić nakon pobjede za vikend nad Igmanom u Konjicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.