U Borcu ne pamte po lijepom sudiju koji večeras sudi meč Aston Villa - Zrinjski

Urs Schnyder ove sezone je bio u Banjoj Luci

U Borcu ne pamte po lijepom sudiju koji večeras sudi meč Aston Villa - Zrinjski

Eldar Ganibegović

Urs Schnyder biti će glavni sudija večerašnje utakmice Zrinjski - Aston Villa. Njega se po lijepom ne sjećaju u drugom bh. klubu. U pitanju je Borac, a sjećanja su friška.

Bosna i Hercegovina konačno ima predstavnika u grupnoj fazi jednog UEFA-inog takmičenja. To je Zrinjski i igra Konferencijsku ligu.

Prvak Bosne i Hercegovine je u prvom kolu senzacionalno slavio protiv AZ Alkmaara (4:3). Večeras je novi veliki meč - gostovanje u Birminghamu kod Aston Ville.

Jasno je da je engleski tim veliki favorit, no izabranici Krunoslava Rendulića sigurno neće na Villa park istrčati s bijelim zastavicama. Prije svega, mogu uživati u večerašnjoj utakmici.

Na centru će biti sudija iz Švicarske. Radi se o Ursu Schnyderu, kojeg po lijepom od ranije ove godine ne pamti banjalučki Borac.

Oglasi

Naime, ovaj sudija sudio je u Banjoj Luci revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige Borca i bečke Austrije. Gosti su slavili s 1:2 i prošli dalje, te okončali Borčev evropski put na prvoj prepreci.

Srećom, ne pamti Borac po lošem Švicarca zbog lošeg suđenja, nego čisto zbog poraza i ispadanja. Schnyder je na tom meču pokazao osam žutih kartona - tri domaćoj ekipi i pet gostujućoj.

Ove sezone je Švicarac sudio na 12 mečeva - tri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, pet u švicarskoj Superligi, te po dvije u kupu i Challenge ligi. Pokazao je 41 žuti i jedan crveni karton, uz šest dosuđenih penala.

Ovaj 37-godišnjak je u karijeri ukupno sudio na 366 utakmica. Prosjek su mu 4,07 žutih kartona po meču, 0,2 crvena i 0,33 penala, što znači da crveni karton daje na svakoj petoj utakmici, a penal dosudi na svakoj trećoj.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Koliko kod Aston Villa bila favorit, nadamo se da će Švicarac ostati u ljepšem sjećanju Zrinjskom nego Borcu. Meč počinje u 21:00 po centralnoevropskom vremenu.

Spomenimo i pomoćnike. To će biti Marco i Benjamin Turcher, četvrti sudac je Sven Wolfensberger. U VAR sobi je Fedayi San s asistentom Lionelom Tschudijem. Svi su Švicarci.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Sram ga bilo kao da ne zna da Borac bez sudija ne moze nista. Kako ih je mogao tako iznevjeriti i ostaviti na cjedilu. Sramota!
0 0
Shaba
Al zato vecinu domacih sudija pamte po izrazito lijepom...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi