Beckham otkrio detalje

Jedini pravi Galatikosi izabrali najgoreg trenera koji ih je vodio: "Ne znamo ni kako je došao tu"

Admin Čaušević

Ime Davida Beckhama se posljednjih dana vrti po inostranim medijima nakon premijere dokumentarca o njemu i njegovoj supruzi Victoriji. U jednom dijelu filma čuveni fudbaler je govorio i o svom najgorem treneru u karijeri.

Beckhama je u karijeri trenirao niz sjajnih stručnjaka, svakako se izdvajaju trofejni stručnjaci kao što su Alex Ferguson, Fabio Capello i Carlo Ancelotti.

Ipak, kada je u pitanju najgori trener, najlošije se slagao za Carlosa Queiroza koji ga je vodio kako u Manchester Unitedu tako i u Real Madridu.

"Carlos Queiroz, o kojem nisam znao ništa, baš ništa. Nismo uopšte razumjeli kako je dospio u Manchester United, ali nekako jeste", rekao je Beckham.

David Beckham i Carlos Queiroz u Real Madridu

"Nikad, nikada se profesionalno ne bih stavio u poziciju koja bi promijenila način na koji sam igrao. Nikad se nisam slagao s njim", zaključio je Englez.

U Real Madridu Querioz je Beckhama vodio u sezoni 2003/2004 kada je Englez upisao 46 nastupa u svim takmičenjima uz sedam golova i 17 asistencija.

Nakon avanture u Realu portugalski trener se uglavnom posvetio reprezentativnom fudbalu, a trenutno je selektor Katara.

Beckham se prisjetio i njegovog razgovora iz aprila 2003. godine sa susreta Lige prvaka kada ga je Zinedine Zidane pitao dolazi li u Madrid.

Kraljevi su tada eliminisali Crvene Đavole sa ukupnih 6:5, a kad je utakmica završila, Zidane je prišao Beckhamu, igraču Uniteda i kratko su razgovorali.

"Zidane mi je prišao. Ne govori puno engleski i nije baš da priča previše, pružio mi je ruku i rekao: 'Dolaziš li u Madrid?'", prisjetio se Beckham.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Engleska zvijezda je tokom dokumentarca rekla da nikada neće zaboraviti taj trenutak: "Rekao sam: 'Je li mi Zizou to rekao? 'Svidio mi se taj trenutak.'"

Beckham je u Real stigao na ljeto 2003. godine, a u španskom velikanu se zadržao do 2007. godine kada je otišao u LA Galaxy.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.