Za Portugalca nema mjesta

Roy Keane odabrao petoricu najboljih s kojima je igrao u Manchesteru, izostavio je Ronalda

Edmir Škorić

Legendarni irski fudbaler Roy Keane (52), koji je u Manchester došao 1993. godine iz Nottingham Foresta, odabrao je petoricu igrača svjetske klase s kojima je igrao dok je nosio dres Crvenih đavola.

Roy Keane bio je godinama jedan od ključnih igrača Uniteda, kapiten tima, preko 480 nastupa i pritom je dao 51 gol.

Keane je osvojio sedam titula Premiershipa, četiri FA kupa, četiri FA Community Sheilda, jednu Ligu šampiona i jedan Interkontinentalni kup.

Ono što je Keane naglasio, igrače svjetske klase smatra onima koji su dugi niz godina pokazali klasu.

"Danas vidite igrače koji imaju dobar mjesec i onda ga tapšaju po leđima i govore da je najbolji. Moraš da budeš dobar godinama da bi bio svjetska klasa, a najbolji primjer toga je Ryan Giggs", rekao je Keane, koji je uz Giggsa izabrao još četvoricu igrača Uniteda koje je smatrao igračima svjetske klase.

Osim Ryana Giggsa, Keane je odabrao i Paula Scholesa, Erica Cantona, Marka Hughesa i Denisa Irwina.

Govoreći o Irwinu, Keane je rekao: „Bože, zamisli da Denis Irwin sada igra. Mogao je da igra lijevog beka, desnog beka, da ti postigne gol, znao je da se brani, nikad povrijeđen, briljantan momak u svlačionici".

Iako je bilo iznenađenje što je Keane izostavio Ronalda, moglo bi se svesti na činjenicu da je par proveo samo dvije sezone zajedno u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Keane je na kraju napustio United 2005. godine nakon eksplozivnog intervjua u kojem je kritikovao vlastite saigrače nakon poraza od Middlesbrougha 4:1.

Ono što je zanimljivo, na isti je način United napustio i Cristiano Ronaldo prošle godine. Iskritikovao je menadžera Erika ten Haga, kao i klub, zbog čega je dogovoren rastanak, pa je Portugalac potom potpisao bogati ugovor sa Al-Nassrom iz Saudijske Arabije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.