Beckham otkrio šta je kupio s prvom platom od 27,50 funti u Manchesteru

Bili su to njegovi počeci

Beckham otkrio šta je kupio s prvom platom od 27,50 funti u Manchesteru

Edmir Škorić

David Beckham jedan je od igrača koji su ostavili najveći trag u svjetskom fudbalu, a najviše čemo ga pamtiti po slobodnjacima i maestralnim udarcima. Iako je igra u nekoliko velikih timova, najviše je bio vezan za Manchester United u kojem je i ponikao.

David Beckham danas ima 48 godina i jedan je od vlasnika MLS tima Inter Miami za koji igra Lionel Messi. Ovih dana ja u centru zbivanja kada je u pitanju svjetska javnost, a razlog tome je Netflixova serija o njegovom i životu njegove supruge Victorije.

Uz dosad neviđene lične arhivske snimke iz posljednjih 40 godina, kao i intervjue s porodicom, prijateljima i fudbalskim ličnostima, Beckham govori o sebi i svom životu bez zadrške.

Uoči zvaničnog objavljivanja 4. oktobra, Becks je također otkrio šta je kupio svojom prvom platom od 27,50 funti na Old Traffordu. Plata od 27,50 funti je - da ne bude zabune - sedmična. Kako god, to je presmiješno s obzirom na to koliko se danas zarađuje, no to je bilo dok je još bio omladinac i tek je trebao da se dokaže.

"Zarađivao sam 27,50 funti sedmično, a od prve plate kupio sam sat", kazao je Beckham, a onda je otkrio da je od prvog ugovora s Adidasom kupio BMW M3 vrijedan 50.000 funti.

Oglasi

„Primio bi platu u petak, sve potrošio u subotu i čekao nedelju dana do sljedeće plate da kupi odgovarajuću jaknu uz farmerke koje je već kupio“, dodao je njegov bivši saigrač i veliki prijatelj Gary Neville.

Beckham i danas zaplače zbog jednog detalja iz karijere: "Volio bih tabletu koja briše sjećanja"

Na početku blistave karijere Beckhamu se dogodilo ono što će ga decenijama proganjati, a zbog čega i danas zaplače.

"Volio bih da postoji tableta koju možete uzeti kako bi izbrisala određena sjećanja. Napravio sam glupu pogrešku. To mi je promijenilo život", rekao je Beckham, koji se prisjetio crvenog kartona u utakmici protiv Argentine nakon što je udario Diega Simeona na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

"Bio sam u Americi s Victorijom, spremao se za naše prvo dijete i mislio sam da će sve biti u redu i da će ljudi zaboraviti za dan-dva. Ali gdje god sam išao bio sam zlostavljan. Nisam više mogao jesti, nisam više mogao spavati. Bio sam shrvan. Nisam znao šta da radim", dodao je Becks.

Oglasi

"Skrenuo sam veliku pozornost na sebe. I moji roditelji su patili i to si ne mogu oprostiti. To je najteži dio onoga što se dogodilo", prenosi The Sun izjavu čuvenog veznjaka.

Čuvena utakmica odigrana je u okviru osmine finala na stadionu u Saint-Etienneu. Argentina je nakon penala pobijedila Englesku i prošla dalje, a jedan od tragičara Engleske bio je upravo tada mladi Beckham.

Na početku drugog poluvremena je udario Diega Simeonea i danski sudija ga je odmah izbacio iz igre. Bilo je 2:2 u tom trenutku, tako je i ostalo do kraja, a penali su ipak presudili Englezima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crespo je jedini promašio u redovima Argentine, dok su Ince i Batty promašivali za selekciju Engleske, koja je prerano ispala iako je te godine imala vrhunsku generaciju sa Owenom, Scholesom, Shearerom, Tonyjem Adamsom, Davidom Seamenom, Garyjem Nevilleom, Paulom Inceom, Solom Campbellom...

Beckham je tada bio zvijezda Manchester Uniteda, a kasnije će zaigrati za Real Madrid, LA Galaxy, Milan i PSG.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi