FOTO: EPA

Bundesliga, 7. kolo

Spektakl u Dortmundu obilježio subotu u Bundesligi, Demirović upisao novi pogodak

Haris Zilić

Odigrana su četiri duela sedmog kola Bundeslige, a u centru pažnje je bio susret u Dortmundu između domaće Borussije i gostujućeg Union Berlina koji je ponudio pravu fudbalsku poslasticu okončanu sa šest golova, preokretima i dosta uzbuđenja.

Poveo je Dortmund 1:0 u sedmoj minuti golom Fulkruga, Gosens dvijem inute kasnije proavnava na 1:1. U 18. minuti VAR je poništio gostima pogodak krala, a u 26. mnuti VAR domaćinima poništava gol Fulkruga.

Do kraja prvog poluvremena preorket gostiju iz Berlina. Bonucci iz penala u 31. minuti pogađa za 1:2 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku preokret domaće ekipe koja je brzo postigla tri gola i povela sa 4:2. Mrežu Union Berlina pogađali su Schlotterbeck u 49., Brandt u 54. i Ryerson u 71. minuti utakmice.

Do kraja meča nije bilo puno prilika i završeno je trijumfom Borussije rezultatom 4:2.

RB Leipzig je na domaćem terenu dočekao Bochum, očekivala se rutinska pobjeda domaćeg tima, ali na kraju je završeno rezultatom 0:0. Veliki kiksa za domaće i veliki bod za Bochum.

Svoj dan u Leipzigu imao je golman Bochuma iskusni 35-godišnji Manuel Riemann koji je odbranio dva penala domaćinima, prvo Simonsu u 27. zatim Forsbergu u 61. minuti utakmice.

Augsburg je na domaćem terenu poražen od Darmstadta rezultatom 1:2, sigurno rezultat kakav Demirović i saigrači nisu očekivali, a bh. reprezentativac Ermedin Demirović bio je u startnoj postavi Augsburga i postigao je pogodak u 87. minuti, a taj gol možete pogledati OVDJE.

Stuttgart je na svom terenu dočekao Wolfsburg i nakon preokreta slavio rezultatomm 3:1.

Bundesliga, 7. kolo:

Augsburg - Darmstadt 1:2

Borussia Dortmund - Union Belrin 4:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

RB Leipzig - Bocum 0:0

Stuttgart - Wolfsburg 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.