Nezapamćeno u Ligi prvaka: 75.000 navijača na stadionu najvećeg rivala i žestoka poruka UEFA-i!

Do sada nešto slično nije zabilježeno

Nezapamćeno u Ligi prvaka: 75.000 navijača na stadionu najvećeg rivala i žestoka poruka UEFA-i!

Admin Čaušević

Svaka sezona Lige prvaka donese nekog debitanta u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu, a vrlo su česte scene gdje novi klubovi moraju tražiti stadione za odigravanje domaćih utakmica. 

Union Berlin je po prvi put domaćin u Ligi prvaka, ali ne na svom stadionu An der Alten Forsterei kapaciteta 22.000 koji nema licencu za grupnu fazu Lige prvaka.

Tako je debitant u elitnom takmičenju primoran da domaće mečeve igra u domu najvećeg rivala, Herthe.

To je i slučaj na utakmici sa Bragom gdje pristalice Union Berlina nisu razočarale te ih je na Olimpijski stadion u njemačkoj prijestolinici stiglo 75.000.

Prilikom samog ulaska na teren na tribinama je osvanula i žestoka parola namijenjena UEFA-i i njenim propisima vezano za licenciranje stadiona.

Oglasi

U gornjoj paroli je ispisano "UEFA-in pravilinik za infrastrukturu", dok su na nešto manjima poralama ispisana brojna pravila koja se moraju ispuniti za dobijanje licence.

Dok je samom dnu ispisana žestoka poruka krovnoj fudbalskoj evropskoj federaciji: "Vas ne zanima spor, zanima vas samo novac!"

S obzirom na UEFA-inu rigoroznost njemački predstavnik u Ligi prvaka će se sigurno suočiti sa određenom novčanom kaznom.

Inače, prvo poluvrijeme utakmice Union Berlin - Braga je poprilično efikasno pošto su viđena tri gola, a domaćin vodi sa 2:1.

[twitter]https://twitter.com/Footy_Forever2/status/1709257292229587032[/twitter]

U razmaku od 30. do 37. minute Becker je zabio dva gola, da bi u 41. minuti Niakate vratio u igru goste iz Portugala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica je na kraju završena nesretno za Union pošto je Braga u 94. minuti preko Castra kreairala preokret za 2:3.

U prvom kolu Lige prvaka, Union Berlin je gostovao Real Madridu te se predstavio u dobrom svjetlu pošto su kapitulirali tek u sudijskoj nadoknadi za minimalan poraz od 1:0.

Top Komentari

Ajax11
Hertha nema svoj stadion, tamo ko plati moze igrati
2 0
HBSC
Olympiastadion nije od Herthe,nego je gradski Stadion,prema tome
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi