Malo čudo u grupi smrti: Novi moćnik demonstrirao silu, žestoka parola iz Dortmunda uzdrmala UEFA-u!

Nakon dva kola Lige prvaka

Malo čudo u grupi smrti: Novi moćnik demonstrirao silu, žestoka parola iz Dortmunda uzdrmala UEFA-u!

Admin Čaušević

Nakon prva dva kola Lige prvaka na čelu grupe smrti nalazi se tim koji se prilikom žrijeba nalazio u četvrtom šeširu što dovoljno govori o snazi novog moćnika na fudblaskoj sceni. U međuvremenu stigla je i žestoka parola koje će se postidjeti predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin.

Nakon što je jedva preživio gostovanje Milanu i nekako izvukao bod (0:0) Newcastle United je odigrao nevjerovatan meč protiv PSG-a i slavio veliku pobjedu sa 4:1.

Furizono su Svrake ušle u utakmicu, a do vodstva su došli u 17. minuti kada je grešku Parižana iskoristio Almiron i zabio gol.

Rezultat na semaforu St James's Parka ponovo se mijenjao u 39. minuti i to nakon pregledanja VAR snimka koji je trajao nekoliko minuta. Na kraju je priznat gol Burna.

Engleski predstavnik treći gol postiže u 50. minuti kada je zabio Longstaff te je veznjak na taj način riješio pitanje pobjednika. Gol pogledajte ovdje.

Oglasi

Utješni gol za goste stigao je šest minuta kasnije kada je azbio Lucas Hernandez i to je bilo sve od poprilično nemoćnih Francuza na čelu sa Mbappeom.

Konačan rezultat na startu sudijske nadoknade postavio je Schar za visoku pobjedu i prvu nakon 20 i kusur godina za Newcastle United.

Drugi meč grupe između Borussije Dortmund i Milana pred više od 80.000 gledatelja na Signal Iduna Parku je okončan bez golova (0:0).

Utakmica je bila uglavnom takmičarskog karaktera, niti jedan tim nije previše rizikovao pa je podjela bodova na neki način najrealniji ishod.

Oglasi

Susret je obilježila žestoka parola navijača Borussije zbog kojeg će njemački klub sigurno dobiti kaznu od UEFA-e i to zbog promjena u Ligi prvaka od naredne sezone.

"Fudbal za milione ljudi, ne za milijarde eura. Vratite nam igru", istakli su navijači njemačkog kluba sa čuvenog Žutog zida.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Razlog za ovakvav protest je činjenica da će Ligu prvaka od 2024. godine igrati 36 klubova što znači više utakmica i automatski veća zarada za UEFA-u od sponzora i TV prava.

Nakon dva odigrana kola u grupi smrti Lige prvaka stanje na tabeli je takvo da Newcastle United ima četiri, PSG tri, Milan dva, a Borussija Dortmund jedan bod.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjen.kao.Jugosloven
Ne vidim razlog da se kazni BD zbog poruke njihovih navijača, oni su samo istaknuli svoje mišljenje porukom koja nije uvredljiva ni na kojoj osnovi.
1 0
vuckobih
Tim koji je osnovan 1892 ne može biti plastičan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi