Nemile scene koje ne želimo gledati

Tuča na stadionu u Goraždu nakon završetka utakmice: Goste očekuju kazne, delegat sve zabilježio

Haris Zilić

Nemile scene ove nedjelje dolaze sa bh. stadiona, a da stvar bude još više razočaravajuća, pomenute scene stižu iz kadestke lige, tačnije Omladinske lige Centar za kadete.

Kadeti Goražda su u 11. kolu dočekali Igman sa Ilidže i jedna dobra fudbalska predstava na kraju ja pokvarena fizičkim obračunom fudbalera.

Goražde je savladalo Igman rezultatom 2:1. Golove za domaći tim postigli su Dragović u 17. i Mašić u 24. minuti, za goste je bio strijelac Subašić u 40. minuti.

Po završetku utakmice nažalsot incidenti na stadionu u Goraždu.

Nastala je gužva na travnjaku, a na kraju je bilo i teških riječi od strane fudbalera Igmana upućenim domaćinima i službenim licima, bar tako se navodi u službenom izvještaju. 

Dosta posla za službena lica u Goraždu, a na kraju je to sve zavedeno u zvanični zapisnik koji je objavljen na Cometu NFSBiH.

Šta se tačno dešavalo u Goraždu u zvaničnom izvještaju utakmice opisao je delegat utakmice Mensud Drljević.

"Poslije završetka utakmice gostujući igrač broj dresa 50 Korkutović Eldin udario je domaćeg igrača broj 7 Mašić Kerima na centru igrališta nogom u predjelu glave. Igrač gostiju broj dresa 80 Mašović Alim na centu igrališta udario je domaćeg igrača broj dresa 3 Hodžić Nedima rukom u predjalu glave. Igrač gostiju broj dresa 14 Deševac Eldar nakon završetka utakmice psovao je domaćim igračima i službenim licima utakmice", stoji u saopštenju delegata utakmice.

Aktere sigurno očekuju kazne, a ovakve scene ne želimo gledati na bh. stadionima još manje na utakmicama mlađih kategorija.

U pomenutoj ligi Sarajevo je lider sa 30 bodova, Radnik Hadžići i Baton imaju 28, Željezničar 27 osvojenih bodova.

Igman je na desetoj poziciji sa 16 bodova, dok je Goražde na 12. pozicji sa 15 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.