Foto - EPA

Trijumf Topnika

City se nije pojavio na Emiratesu: Arsenal golom u 87. minuti srušio Pepovu mašineriju

Midhat Šljivak

Arsenal je u derbi susretu 8. kola engleske Premier lige savladao Manchester City rezultatom 1:0. Razočarali su navijače ovi timovi u većem dijelu utakmice, ali na kraju je domaći tim ipak zasluženo stigao do trijumfa.

Utakmica Arsenala i Manchester Cityja iz 8. kola Premier lige neće se dugo pamtiti. Meč je na kraju donio samo jedan pogodak i trijumf Topnika.

Domaći tim je bio nešto konkretniji u prvom poluvremenu, ali je City promašio bolje šanse. U šestoj minuti viđene su čak dvije u nekoliko sekundi, pokušali su Gvardiol i Nathan Ake, Arsenal se nekako odbranio.

Potom je uslijedio period nešto grublje igre i tri kartona. Mateo Kovačić je bio na rubu crvenog i u Arsenalu su bili bijesni što Hrvata Micahel Oliver nije isključio.

Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku ponovo Arsenal ima više pokušaja prema protivničkom golu. Ipak, siromašno je to sve bilo s obje strane.

Ni Pep Guardiola, a ni Mikel Arteta kao da nisu željeli ići na pobjedu. Igralo se dosta taktički, mirno i bez apsolutno ikakvog žara za pobjedom.

Istina pokušali su nešto promijeniti na terenu određenim izmjenama. Ništa se međutim značajno nije dogodilo do samog kraja kada je u 87. minuti Emirates eksplodirao.

Gabriel Martinelli je šutirao s distance, lopta na putu prema golu pogađa Nathana Akea i vara Edersona za vodstvo Topnika od 1:0.

Nije u ostatku utakmice City mogao ništa napraviti. Nisu mogli doći do lopte i na kraju je Arsenal stigao do trijumfa.

Arsenal se s ova tri boda izjednačio s gradskim rivalom Tottenhamom na vrhu Premiershipa. Oba tima su skupila po 20 bodova. Manchester City je treći s 18.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 8. kolo:

Arsenal - Manchester City 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.