Mateo Kovačić je veoma sretan što je ostao učesnik velikog derbija - U Arsenalu kipte od bijesa

Je li zaslužio crveni karton?

Mateo Kovačić je veoma sretan što je ostao učesnik velikog derbija - U Arsenalu kipte od bijesa

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić sretan je što je još uvijek u igri na meču Manchester Cityja protiv Arsenala u Londonu. Nakon dva žestoka starta dobio je samo žuti karton.

Mateo Kovačić dobio je šansu od prve minute na derbiju Arsenala i Manchester Cityja. Vezista gostiju sretan je što je još uvijek na terenu nakon dva žestoka starta koje je imao.

Kovačić je prvo u 29. minuti žestoko startovao na Martina Odegaarda. Sudija Michael Oliver mu pokazuje žuti karton, a VAR je zbog ozbiljnosti situacije pregledao da li se može razmišljati o crvenom kartonu.

Ipak, srećom po Kovačića sudija Oliver ga nije isključio, a nije to učinio i nekoliko minuta kasnije kada je hrvatski fudbaler imao još jedan žestok start.

Oglasi

Ovog puta mu je 'žrtva' bio Declan Rice. Bio je to zaista žestok start hrvatskog fudbalera nakon kojeg su svi iz Arsenala skočili tražeći drugi žuti karton.

Međutim, sudija Oliver nije želio isključiti veznjaka Manchester Cityja i ova odluka će sigurno izazvati brojne kontroverze nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Arsenalu kipte od bijesa što sjajni veznjak nije otišao ranije pod tuš, no možda bi bilo pretjerano da je nakon samo dva starta dobio dva žuta, iako su bili poprilično žestoki startovi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Ovo je sramota neko dobije crveni gdje veze nije bilo a neko zasluzi i ništa.
1 0
zlokotlokrp
Da je neki drugi tim u pitanju, letio bi vani igrač sa dva starta đonom plus bi još tri utakmice zabrane dobio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi