Utakmica Premijer lige BiH

Zrinjski i Sloga zatvaraju 10. kolo: Domaćin favorit, gosti vrebaju svoju šansu

Esmer Oštraković

Još samo jedna utakmica ostala je da se odigra u okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radi se o duelu koji će večeras u Mostaru odigrati Zrinjski i Sloga iz Doboja. Favorit je naravno domaći tim i sve osim njihove pobjede bilo bi iznenađenje.

Klub iz Mostara je u četvrtak odigrao sjajnu utakmicu protiv Aston Ville u Birminghamu i upravo tu bi mogla "ležati" šansa Sloge.

Naime, igrači Zrinjskog pružili su sjajnu predstavu u Engleskoj, ali je jasno i da su mnogo umorni zbog intenziteta utakmice.

Uprkos tome oni su favoriti na ovoj utakmici, ali iskusni Vlado Jagodić će sasvim sigurno vrebati svoju šansu da uzme jedan ili tri boda večeras.

U dosadašnjih sedam odigranih utakmica u Premijer ligi Bosne i Heregovine Zrinjski je ostvario pet pobjeda i upisao dva poraza.

Ukoliko bi večeras ostvarili pobjedu došli bi na četvrto mjesto, ali naravno jasno je da imaju nekoliko utakmica manje od svojih protivnika.

Kada je riječ o Slogi ni oni nemaju niti jedan remi ove sezone. Ostvarila je ekipa Vlade Jagodića četiri pobjede i pet poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da je njihov glavni cilj ostanak u ligi ovim učinkom mogu biti itekako zadovoljni.

Posebno se od te četiri pobjede ističu pobjede protiv Sarajeva i Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.