Bilbija je imao sjajnu šansu, Martinez još bolje odbranio i zaslužio veliko priznanje

Najbolja šansa Zrinjskog na Villa Parku

Bilbija je imao sjajnu šansu, Martinez još bolje odbranio i zaslužio veliko priznanje

Eldar Ganibegović

Emiliano Martinez skinuo je zicer Nemanji Bilbiji na meču Konferencijske lige. Na taj način je zaslužio veliko priznanje. 

Sinoć su se u okviru 2. kola Konferencijske lige na Villa Parku sastali Aston Villa i Zrinjski. Engleski tim je slavio rezultatom 1:0.

Zrinjski je pružio sjajan otpor favorizovanim Englezima. Član Premiershipa je do pobjede stigao golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kada je pogodio McGinn.

Najbolju šansu mostarski tim imao je u 15. minuti. Sijevnula je kontra, Tičinović je ubacio za Bilbiju koji sjajno prati, šutira, ali Emiliano Martinez brani.

Argentinski golman tako je zaslužio veliko priznanje. Njegova odbrana uvrštena je među četiri najbolje u 2. kolu Konferencijske lige.

Oglasi

Na zvaničnom Instagram profilu Konferencijske lige upitali su pratioce koja je odbrana najbolja. Objavu je komentarisala i Aston Villa, vrlo kratko: "Dibu".

Dibu je, naravno, nadimak argentinskog golmana. Svi bismo više voljeli da je ova lopta završila u mreži, no šta je tu je.

Situacija u grupi E nakon dva kola je takva da svi klubovi imaju po tri boda s gol-razlikom 0. Stoga je sve otvoreno pred preostala četiri kola.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon uvodna dva meča, ne računajući prvo poluvrijeme protiv AZ-a, zaista imamo na osnovu čega da se nadamo da bi Zrinjski mogao i do evropskog proljeća.

Treće kolo u ovoj grupi donosi utakmice Zrinjski - Legia i AZ - Aston Villa. Igraju se 26. oktobra. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Da je Bilbija i slucajno dao gol, ko zna da li bi se gol priznao, jer postojala je sumnja da je bio ofsajd, naravno zbog predpostavke moguceg ofsajda VAR bi to provijerio.
2 1
Frane
Šteta, ali pokazali smo i da osvajaču Lige Prvaka možemo pošteno zaprijetiti, a Bilbija treba ovaj promašaj naplatiti protiv Sloge.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti