Željezničaru petocifrena novčana kazna, po džepu ozbiljno udareni Sarajevo, Borac i Sloga!

Odluke sa sjednice DK održane krajem septembra

Željezničaru petocifrena novčana kazna, po džepu ozbiljno udareni Sarajevo, Borac i Sloga!

Admin Čaušević

U službenom glasniku FS BiH objavljene su kazne premijerligašima sa sjednice Disciplinske komisije, a po drugi put ove sezone FK Željezničar je prošao sa petocifrenom novčanom kaznom. 

Disciplinci nisu imali milosti prema FK Željezničar zbog propusta na utakmici protiv NK GOŠK koju su Gabeljani riješili u svoju korist rezultatom 2:3.

Zbog kršenja određenih pravila iz Disciplinskog pravlinka, tačnije članova 59. i 79. Željezničar je kažnjen sa 10.000 KM, što je drugi put ove sezone da se trofejni bh. klub kažnjava sa petocifrenim iznosom. Prvi put se to desilo protiv Borca.

Inače, član 59. Disciplinskog pravilinka se odnosi sa neredne na stadionu, dok član 79. uključuje kazne prouzrokovane rasizmom i drugim oblicima diskriminacije.

Visoko je kažnjen i FK Sarajevo i to zbog dešavanja na utakmici protiv Zrinjskog. Bordo klub je dužan u kasu Saveza uplatiti 8.500 KM.

Ozbiljan udarac po džepu dobila je dobojska Sloga koja je kažnjena sa 7.500 KM zbog dešavanja na zaostaloj utakmici protiv FK Željezničar.

Oglasi

I FK Borac je imao određenih propusta u meču protiv Posušja pa su Banjalučani kažnjeni sa 7.000 KM, a Posušaci sa 500 KM zbog isključenja Branka Karačića koji je u međuvremenu odradio suspenziju od jedne utakmice.

HŠK Zrinjski je kažnjen u dva navrata sa ukupnom cifrom od 5.000 KM, i to zbog propusta u meču protiv Posušja (3.000 KM), te gostovanja Sarajevu (2.000 KM).

Zbog dešavanja tokom međusobnog duela u Konjicu kažnjeni su Igman i Velež. Domaćini sa 1.500 KM, a gosti sa 3.500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba dodati kaznu za NK Široki Brijeg u iznosu od 2.000 KM. Klub sa Pecare je kažnjen zbog dešavanja na susretu protiv Zvijezde 09.

Kazne su izrečene 28. septembra i klubovi imaju rod od 15 dana da uplata novac za kazne, u protivnom se suočavaju sa određenim suspenzijama.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
podrska savezu zavode ljudi reda divljama bez odgoja
3 1
E.Car
Lešinari protiv Posušja 10 topovskih udara bacili, bakljada, nacionalističke pjesme.... sta je sa tim!!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti