Lagana pobjeda za Kraljeve

Real Madrid bez problema savladao Murciju, Džanan Musa ni danas nije razočarao

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida danas su na svom parketu pobijedili Murciju sa 106:92 u okviru petog kola španske Endesa lige, a solidnu partiju ponovo je pružio Džanan Musa.

Kraljevski klub je imao ulogu favorita u ovoj utakmici koju je u potpunosti opravdao, te je bez većih problema uspio da dođe do pobjede, a Chus Mateo imao je priliku odmoriti svoje najveće zvijezde.

Murcia je odlično otvorila meč i u prvoj dionici igrala odlično, ali ispostavilo se da je to bilo sve od ove ekipe.

Gosti su nakon prve četvrtine vodili sa 22:15, no nakon toga Real je uspio da dođe do preokreta, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 42:37 za domaći tim.

Kraljevi su i u drugom poluvremenu igrali odlično i onoliko koliko im je potrebno. U trećoj dionici napravili su dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice.

Real Madrid je uspio da privede meč kraju bez ikakvih problema i na kraju slavi sa 106:42.

Kraljeve je do pobjede vodio sjajni Tavares koji je za 24 minute na parketu uspio da ubaci 18 poena i doda sedam skokova. Istakao se i Campazzo sa 14 poena.

Bh. košarkaš Džanan Musa imao je nešto manju minutažu danas, ali svejedno uspio je da ubaci deset poena i doda jedan skok.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se tiče ekipe Murcije najbolji je bio Ennis sa 15, dok je Birgander dodao 14 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.