Zaostali mečevi

Ko će biti prvak? Danas se igraju neke od ključnih utakmica

Eldar Ganibegović

Bitka za prvaka Bosne i Hercegovine u fudbalu je rasplamnsana. Danas se igraju dvije utakmice koje bi mogle biti jedne od ključnih borbi za tu prvu poziciju.

Danas ćemo gledati dvije utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine. Radi se o dva derbija i dvije utakmice koje bi mogle dosta odlučivati o tome ko će na kraju zauzeti prvo mjesto.

Zbog kraćih obaveza u Evropi Borac je odgodio utakmicu sa Sarajevom, a ona će se igrati danas.

To je duel prve dvije ekipe na tabeli nakon devet odigranih utakmica. Borac je prvi s 24 boda, dok Sarajevo ima pet manje.

Utakmica Borca i Sarajeva igra se u terminu od 19 sati. Nešto ranije igra se mostarski derbi.

Na stadionu Pod Bijelim Brijegom igra se utakmica između Zrinjskog i Veleža. Utakmica počinje od 16:30.

Zrinjski igra u Evropi i imao je nekoliko zaostalih utakmica, ali s tri vezane pobjede se penje ka vrhu Premijer lige i prijeti Borcu, Sarajevu i Širokom Brijegu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarski serbi Zrinjski dočekuje na četvrtom mjestu s 18 bodova, dok je Velež s utakmicom više mjesto niže uz bod manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.