Rožman najavio derbi protiv Borca, imao je i poruku za navijače

Bordo tim putuje na Vrbas

Rožman najavio derbi protiv Borca, imao je i poruku za navijače

Haris Zilić

U srijedu 18. oktobra zaostali meč drugog kola Prmijer lige Bosne i Hercegovine igraju borac i Sarajevo u Banja Luci i to će biti defnitivno jedan od derbija sezone.

Borac je lider na tabeli sa 24 boda, Sarajevo je na drugom mjestu sa 19 bodova, dakle Borac ima priliku da se odlijepi od Bordo tima, dok ekipa sa Koševa ima priliku da se dodatno približi Banjalučanima.

Sarajevo u duelu ulazi nakon dva vezana trijumfa, a Borac je u seriji od osam trijumfa u prvenstvu.

Nema sumnje da nas čeka prava fudbalska borba, a duel je najavio trener FK Sarajevo Simon Rožman.

"Maksimalo smo iskoristili pauzu da dizemo fizičku spremu, dosta radimo i na drugim stvarima, moramo se prilagođavati mnogim situacijama, tako da imamo puno posla.

Imamo nekog peha s povredama, vidjet ćemo kako će to izgledati. Igrači koji su bili tu sjajno su radili", rekao je Rožman i nastavio:

Oglasi

"Mi najviše brinemo o sebi to je najbitnije. Respektujemo Borac, prvi su na tabeli, igraju kući, teško im je zabiti gol, ali našli smo neke segmente igre gdje ćemo imati dovoljno prostora. Moramo paziti na bekove Borca tu su veoma opasni. "

Igrači su spremni ističe Rožman.

"Puno toga smo napravili da se dobro pripremimo. Spremni smo i od prve minute idemo na glavu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se i navijača Bordo tima.

"Zahvaljujem se navijačima pogotovo za derbi, osjeti se ta podrška i zamolio bih navijače kad ne bude sve idealno da daju podršku. Volio bih da navijači u Banja Luci gledaju cijeli meč. Kad smo svi zajedno onda nas je 12 na terenu i puno je lakše igrati."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Sutra crveni gostima ne gine ! Uz to svaki faul oko 16 za Borac a ako to ne bude dovoljno , moze i penal u 89 min domačinu
0 0
Banjalučke kujice!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi