Određene sudije za derbije Borac - Sarajevo i Zrinjski - Velež

Uzbudljiva srijeda nas očekuje

Određene sudije za derbije Borac - Sarajevo i Zrinjski - Velež

Edmir Škorić

U srijedu će se odigrati zaostale utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, te jedna utakmica šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Pred nama su dva derbija, a jedan od nih odigraće se sutra u Banjaluci gdje će se na Gradskom stadionu sastati FK Borac i FK Sarajevo.

Ovaj jako važan duel sudit će sudija Mateo Musa iz Čitluka, dok će njegovi pomoćnici biti Hasan Nanić iz Bužima i Goran Ilinčić iz Prijedora.

Četvrti sudija na ovom meču bit će Danijel Perić iz Bijeljine. Posmatrač suđenja bit će Husein Terzić iz Travnika.

Nešto ranije, od 16:30 sati, sastaju se mostarski rivali Zrinjski i Velež. Duel gradskih rivala sudit će Brčak Darko Gedžić, a asistirat će mu Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Amir Kadić iz Sarajeva. Četvrti sudija bit će Antoni Bandić iz Gruda. Posmatrač suđenja je Ognjen Valjić iz Banjaluke.

Oglasi

U sjeni dva derbija Premijer lige, odigrat će se utakmica šesnaestine finala Kupa, a sastaju se FK Tekstilac i FK Tuzla City. Nihad Ljajić iz Sarajeva dijelit će pravdu, dok će mu asistirati Moamer Čaušević iz Sarajeva i Davor Vukašinović iz Rogatice. Četvrti sudija je Antonio Tomić iz Kreševa, a delegat je Siniša Stojčić iz Laktaša.

Utakmica Tekstilca i Tuzla Cityja igra se od 15 sati i gosti koji nastupaju u Premijer ligi svakako su veliki favoriti u borbi za osminu finala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno na tabeli Premijer lige BiH vodi Borac sa 24 boda, Sarajevo i Široki slijede sa po 19 bodova, dok zrinjski ima 18 i utakmicu manje od ostalih timova. Peti je Velež sa 17 bodova.

Inače, već za vikend igraće se utakmice redovnog 11. kola Premijer lige, te još jedan veliki derbi u Banjaluci gdje gostuje Zrinjski, dok će Sarajevo u Konjicu gostovti Igmanu, a Velež će biti gost Tuzla Cityju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Cudo kitari ne placu i ne prave teorije zavjere unaprijed,eto nema Gigovica,Kazlagica
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi