Odlučio kada će se oprostiti od reprezentacije

Navijači su čekali, a Di Maria je sada otkrio - Argentinci su u beznađu nakon njegove odluke

Eldar Ganibegović

Angel di Maria se sprema za povlačenje iz fudbala, a osim toga se sprema za povlačenje iz reprezentacije Argentine. Sada je poznato i kada će se to dogoditi. 

Anhel Di Maria se ovog ljeta vratio u Benficu i potpisao ugovor na jednu sezonu. Di Maria se sprema da se povuče iz fudbala, a već je najavio kada će odigrati svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju Argentine.

Di Maria je omiljen u Argentini nakon njegovih impresivnih nastupa posljednjih godina. Argentinac je postigao izuzetno važne golove za svoju reprezentaciju.

Inače, 48. izdanje Copa America održat će se sljedećeg ljeta. Argentina je branioc trofeja, nakon pobjede u finalu protiv Brazila, rezultatom 1:0. Odlučujući pogodak postigao je upravo Angel di Maria.

Nedavno je fudbaler s nadimkom "El Fideo" objavio da se povlači iz reprezentacije.

"Napustit ću reprezentaciju Argentine nakon Copa Americe. Za mene je gotovo.

Zagrlio sam Messija u PSG-u i rekao: Jedino na čemu sam zahvalan je što sam mogao da igram s tobom u klubu, što sam mogao da te viđam svaki dan", rekao je Di Maria, a citirao italijanski novinar Fabrizio Romano.

Anhel Di Maria je startovao i u finalu Svjetskog prvenstva, u kojem je Argentina pobijedila Francusku. Iako se jedva oporavio od povrede, Di Maria je imao izuzetan učinak.

Di Maria je iznudio jedanaesterac iz kojeg je Messi opostigao gol, a potom postigao pogodak kojim je Argentina povela s 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.