Mahao je rukom, ali uzalud: Scena zbog koje bi svi Argentinci krenuli u rat da im to Messi kaže!

Sve se desilo na meču protiv Paragvaja

Mahao je rukom, ali uzalud: Scena zbog koje bi svi Argentinci krenuli u rat da im to Messi kaže!

Admin Čaušević

Lionel Messi i Nicolas Otamendi imali su prijateljsku raspravu na terenu dok je čuveni kapiten Argentine mijenjao napadača Juliana Alvareza protiv Paragvaja u Buenos Airesu. 

Otamendi, koji trenutno igra za Benficu, istovremeno je otvorio i zaključio rezultat nakon sjajno izvedenog udarca iz voleja nakon udarca iz kuta Rodriga De Paula za konačnih 1:0.

Ipak, ime iskusnot štopera je u centru pažnje zbog drugog, pomalo duhovitijeg razloga. Naime, bivši član Manchester Cityja bio je kapiten Gauočosa pošto se Messi našao na klupi.

Nakon Messijevo ulsak u 53. minuti, interakcija između argentinskog dvojca zagrijala je srca prisutnih i zahvaljujući Messijevoj iskrenoj gesti.

Messi nije bio starter udući da je 36-godišnji talisman nedavno pretrpio niz povreda mišića desne noge, a kada je ulazio u igru najbolje se vidjelo zašto su svi reprezentativci Argentine spremni s njim krenuti u rat.

Dok je čekao sučevu naredbu na aut-liniji, ugledao je Otamendija kako mu se približama kako da mu traku kako bi mogao nastaviti sa svojim uobičajenim dužnostima kapitana Albicelestea.

Oglasi

Umjesto da prihvati traku, Messi se može vidjeti kako maše prstom u smjeru Otamendija te mu poručuje da mu ne daje traku.

Otamendi, koji na svom tijelu ima dvije Messijeve tetovaže je odbio zadržati traku te ju je na kraju ipak predao najboljem igraču u historiji fudbala.

Mnogi su ovaj Messijev potez okarakterisali kao vrhunski te su mu iskazali još više poštovanja.

Po ulasku u igru Messi nije uspio zabiti gol, međutim u dva navrata je pogodio okvir gola iz situacija u kojim obično zabija. Razlog za promašaje se vjerovatno krije u nedostatku fizičke spreme.

Inače, kako sada stvari stoje, Messija do kraja mjeseca očekuje još jedno veliko priznanje pošto će gotovo pa sigurno 30. oktobra biti nagrađen sa Zlatnom loptom, osmom u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi