Neviđen skandal: Paragvajac pljunuo Messija, najveći svih vremena ga "ugasio" jednom rečenicom!

Nevjerovatne scene stižu s Monumentala

Neviđen skandal: Paragvajac pljunuo Messija, najveći svih vremena ga "ugasio" jednom rečenicom!

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je na svom terenu pobijedila Paragvaj sa minimalnih 1:0 u okviru trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a utakmicu je obilježio sramotan potez Antonija Sanabrije koji je pljunuo ka Lionelu Messiju, no najveći svih vremena ga je "ugasio" jednom rečenicom.

Argentinci su pred prepunim Monumentalom u Buenos Airesu uspjeli da dođu do nove pobjede i tri boda protiv uvijek neugodnih Paragvajaca, a pitanje pobjednika riješeno je već na početku utakmice.

Odlučujući detalj desio se već u trećoj minuti utakmice kada je De Paul bio asistent, a pogodak za 1:0 i ludnicu na tribinama Riverovog stadiona postigao je Nicolas Otamendi.

U drugom poluvremenu na teren je ušao i Lionel Messi koji se tek oporavio od povrede. Messi nije igrao mjesec dana, ali je došao na okupljanje Gaučosa, te mu je Lionel Scaloni dao priliku u drugom poluvremenu.

Messi se našao u centru pažnje u samom finišu utakmice kada je imao verbalni sukom sa napadačem gostujuće ekipe Sanabrijom koji je šokirao svijet svojim sramotnim potezom.

Oglasi

Oni su vodili kratku raspravu, a kada mu je Messi okrenuo leđa Sanabria je pljunuo u pravcu kapitena Argentine što je izazvalo šok u svijetu fudbala.

Messi nije vidio šta je Paragvajac uradio jer je bio "hrabar" i to je uradio Messiju iza leđa, ali je kapiten Argentine od saigrača saznao za Sanabrijin sramotan potez i to je komentarisao nakon utakmice.

Najboljeg svih vremena pitali su za taj potez napadača Paragvaja, a Messi ga je "ugasio" za sva vremena jednom rečenicom.

"Sanabria? Rekli su mi u svlačionici da me neko pljunuo. Istina je da uopšte i ne znam ko je taj dečko. Ne želim baš da pričam o tome jer će to otići predaleko ako nešto kažem, a to mi zaista nije cilj", rekao je Messi.

Messi je žestoko uzvratio Sanabriji rečenicom da uopšte i ne zna ko je taj dečko iako je Paragvajac prošao upravo omladinske kategorije Barcelone i susretali su se ranije na terenu jer je on igrao za Sporting Gijom i Betis.

Sanabria je još kao dječak došao u Barcu, ali nikada nije dobio šansu u prvoj ekipi. Igrao je za Sassuolo, Romu, Sporting, Betis, Genovu i Torino za koji i danas nastupa.

Top Komentari

ubnt
Najveci svih vremena je Ronaldo 7. Ne brkajte teme sa pljuvanjem ovog hobita.
2 8
Mostarac94
Pa nigdje se Ronaldo ne spominje, cemu onda ovaj naslov
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi