Mazraoui jučer bio na sastanku

Podržao Palestinu, a jutros je cijeli svijet vidio kakav žestok udarac mu je spremio Bayern!

Endin Čaušević

Noussair Mazraoui našao se na velikom udaru javnosti u Njemačkoj zbog svoje podrške koju je dao narodu u Palestini, a sada je svima jasno da je to ugrozilo i njegov status u Bayernu što se na jutrošnjem treningu njemačkog tima najbolje vidjelo.

Reprezentativac Maroka prije nekoliko dana odlučio je da reaguje povodom sukoba koji traje već danima između Palestine i Izraela u kojima je već stradao ogroman broj nedužnih ljudi, a u Gazi je nažalost u bijek i veliki broj djece.

Mazraoui je prvo izazvao veliku pažnju jer je objavio ajet iz Kur'ana što su svi odmah shvatili kao podršku narodu u Palestini, a kada je dobio žestoke kritike javnosti u Njemačkoj ponovo se oglasio.

Marokanac je poručio da je razočaravajuće što mora da objašnjava svoje uvjerenja i što smatra da nije u redu da se ubijaju hiljade nevinih ljudi. Poručio je da je uvijek bio i bit će protiv terorizma, mržnje i nasilja.

No, sigurno je da Mazraoui ni slutio nije kakav pakao će sam sebi stvoriti u Bayernu zbog tih poruka koje je javno objavio. Iz Bayerna su se ogradili od te poruke i poručili da oni stoje uz narod u Izraelu, te da će s Mazraouijem odmah obaviti razgovor.

Ugledni Bild piše da je razgovor čelnika Bayerna i Mazraouija obavljen jučer i kako stvari stoje sve "miriše" na suspenziju Marokanca, ali zvaničnih informacija još uvijek nema.

Da je njegov status u Bayernu itekako ugrožen najbolje se vidjelo na jutrošnjem treningu njemačkog velikana na kojem su prisutni novinari i fotografi čekali da se Mazraoui pojavi, ali se to nije desilo.

Mazraoui jutros nije trenirao s ostatkom ekipe, a Bild navodi da bi se klub trebao uskoro oglasiti oko statusa ovog igrača, no da već mnogi vjeruju da će on biti suspendovan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko dođe do suspenzije Mazraoui će gotovo sigurno već u januarskom prelaznom roku biti stavljen na transfer listu.

Ovaj 25-godišnji desni bek u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je devet mečeva u svim takmičenjima i upisao dvije asistencije. U Bayern je stigao prije godinu dana kao slobodan igrač iz Ajaxa, te je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.