Prošlog mjeseca potpisao za klub iz Bundeslige, danas suspendovan jer je dao podršku Palestini

El Ghazi u centru pažnje

Prošlog mjeseca potpisao za klub iz Bundeslige, danas suspendovan jer je dao podršku Palestini

Endin Čaušević

Nizozemski fudbaler Anwar El Ghazi prije nešto više od mjesec dana stigao je u Mainz kao veliko pojačanje, a danas je glavna tema javnosti nakon što ga je njemački klub suspendovao jer je javno dao podršku narodu Palestine.

Već desetak dana traju veliki sukobi u Gazi na koju je Izrael krenuo punom snagom nakon nekoliko napada Hamasa.

Narod u Palestini proživljava pravi užas već danima, a broj žrtava među kojima su nažalost u velikom broju i djeca raste iz dana u dan.

Mnoge poznate ličnosti oglasile su se na ovu tekmu i stale na jednu ili drugu stranu, a to je upravo uradio i El Ghazi koji se oglasio na društvenim mrežama kako bi pružio podršku unesrećenom narodu u Palestini.

Image

On je poručio da svijet ne smije tolerisati ono što Izrael radi u Gazi i da se mora spriječiti ubijanje nevinih ljudi i djece.

Oglasi

Međutim, El Ghazi sigurno ni slutio nije da će ga ta objava žestoko koštati jer je Mainz šokirao danas sve objavom da je Nizozemac suspendovan zbog svoje objave i podrške koju je dan narodu u Palestini iako je objavu kasnije izbrisao zbog očitog pritska iz kluba.

"Mainz suspenduje Anwara El Ghazija od aktivnosti u klubu i prisustvu na treninzima. Odluka je donesena zbog objave na društvenim mrežama koju je on stavio u nedjelju navečer", poručili su iz Mainza i dodali.

"El Ghazi je stao na stranu u toku sukoba na Bliskom istoku i to klub smatra neprihvatljivim. Klub želi da se udalji od takvog sadržaja na društvenim mrežama i takve teme ne oslikavaju vrijednosti našeg kluba".

Image

El Ghazi je tek prije nešto više od mjesec dana potpisao s Mainzom ugovor na dvije sezone, te je došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSV-om. Odigrao je tri meča u Bundesligi od dolaska i upisao je jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovog 28-godišnjaka pamtimo dok je još igrao za Ajax, Lille, Aston Villu i Everton. Odigrao je i dva meča u dresu reprezentacije Nizozemske.

Top Komentari

Ss.ba
Poserem se na tu demokratiju.i takvu EU. Izrael je bombardovao bolnicu gdje je do sad poginulo 500 ljudi. I sta? Ne smije se to osudit? Jel tako švabe "peru" svoje grijehe?
5 0
snupi
Pitam se da li bi ga suspendovali da je dao podrsku Izraelu. Sigurno ne.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi