Povukli su konkretan potez

Parola iz Turske uvrijedila Izraelce, dvojica koji su trebali zaigrati se "osvetili" na licu mjesta!

Admin Čaušević

Scena uoči utakmiceprvenstva Turske između Gaziantespora i Antalyaspora izazvala je gnjev izraelske javnosti, a dvojica Izraelaca koji su trebali zaigrati na utakmici za gostujući tim kad su saznali šta se sprema odmah su povukli konkretan potez. 

Tribine stadiona u Gazientepu su uglavnom prazne tokom utakmice protiv Antalyaspora, ali parola koju su iznijeli igrači oba tima bila je dovoljna da se ovaj stadion nađe u centru svjetske pažnje.

Naime, igrači oba tim zajedno sa sudijama su u rukama držali transparent u kojem se poziv prekid bombardovanja i stradanja civila u Gazi.

"Osuđujemo ugnjetavanje počinjeno u Gazi", napisano je na paroli koja definitivno nije sjela Izraelcima, posebno dvojici igrača sa izraelskim pasošem u gostujućem timu.

Parola iz Turske će obići svijet

Kad su saznali šta se sprema Ramzi Safuri i Sagiv Jehezkel su se na neki način osvetili na licu mjesta tako što su odbili igrati utakmicu.

"Kao reprezentativci, nećemo učestvovati i nećemo ići na stadion", poručili su fudbaleri Antalyaspora Ramzi Safuri i Sagiv Jehezkel u zajedničkoj izjavi.

Naznačili su kako su čelnici kluba pokazali razumijevanje prema njihovoj odluci da ne sudjeluju u utakmici, što su obrazložili i teškom situacijom u Izraelu nakon napada napada koju je izvela palestinska oružana grupa Hamas 7. oktobra.

U Turskoj je danas treći dan nacionalne žalosti, koju su vlasti proglasile zbog više od 3.000 ubijenih Palestinaca uzrokovanih izraelskim bombardiranjem Pojasa Gaze.

Nakon džume namaz u petak hiljade ljudi ponovo su izašle na ulice glavnih turskih gradova kako bi prosvjedovali protiv Izraela, a odlučeno je da se održi minuta šutnje prije fudbalskih utakmica.

"Loše vijesti iz zemlje (Izraela) čine nam gotovo nemogućim igranje fudbala", napisali su Safuri i Jehezkel u svojoj poruci.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kap koja je prelila čašu na neki način da dvojica Izraelaca budu odlučni u svojoj namjeri da ne igraju je bila minuta šutnje ubijenim Palestincima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.