Šta bi Fener bez Džeke? Gol i asistencija Dijamanta za nastavak pobjedničke serije!
Foto: Twitter - Fenerbahce SK

Antalyaspor pao u Istanbulu

Šta bi Fener bez Džeke? Gol i asistencija Dijamanta za nastavak pobjedničke serije!

E. Ganibegović

U okviru petog kola turske Super lige Fenerbahče je na svom terenu dočekao Antalyaspor i uz dosta muke slavio s 3:2. Edin Džeko je ponovo odigrao sjajan meč, te je golom i asistencijom itekako doprinio današnjoj pobjedi.

Problemi za domaći tim već u petoj minuti. Under se povrijedio i umjesto njega je na teren ušao još jedan od junaka meča, Kahveci.

Igrala se 31. minuta kada je gostujući tim stigao u vodstvo. Dario Šarić je povukao jednu loptu, fauliran je, no sudija je sjajno pustio prednost, lopta dolazi do van de Streeka koji upošljava Buksu, a ovaj matira Livakovića.

Do izjednačenja Fenerbahče dolazi u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela. Aziz je ubacio, Džeko je poletio i glavom postigao pogodak, koji je u prvi mah poništen.

Ipak, nakon što je pregledana VAR snimka, ustanovljeno je da su milimetri odlučili da ne bude ofsajd i pogodak Dijamanta je priznat.

Oglasi

Potpuni preokret u 56. minuti. Edin Džeko je ovaj put bio u ulozi asistenta, a za 2:1 pogađa Kahveci, no već nakon sedam minuta Antalyaspor dolazi do izjednačenja drugim golom Bukse.

[twitter]https://twitter.com/skorerlive/status/1703429436035445067[/twitter]

Trenutak odluke u 80. minuti. Golman gostiju je odbranio jedan udarac Džeki, da bi nakon kornera i golom Szymanskog Fenerbahče stigao do vodstva koje nije ispuštao do kraja.

Edin Džeko je sve mogao riješiti u drugoj minuti nadoknade. Izašao je sam na golmana gostiju, ali kao da ga je malo podcijenio i samo je ćušnuo loptu prema nepokrivenom dijelu mreže, pa je to golman gostiju lagano odbranio i odbio u korner. 

Oglasi

S maksimalnih 12 bodova iz četiri odigrane utakmice Fenerbahče je prvi na tabeli, dok je Antalyaspor s tri boda tek na 14. mjestu. U narednom kolu Džeko i društvo idu u goste kod Alanyaspora, dok će Antalyaspor ugostiti Samsunspor.

Inače, Džeki je ovo bio četvrti gol u Super ligi i treći je strijelac, s obzirom na to da Thiam i Icardi imaju po gol više. Dijamant je također upisao i drugu asistenciju.

Danas je Edin Džeko odigrao svih 90 minuta za svoju ekipu, baš kao i Dario Šarić, povremeni bh. reprezentativac, na drugoj strani.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super Lig, 5. kolo:

Fenerbahče - Antalyaspor 3:2 (Džeko 45+1', Kahveci 56', Szymanski 80'; Buksa 31', 64')

Top Komentari

Drakula
Sta je Bosna bez Dzeke?? Isto ko i sa njim nivo malte
3 0
Labile
Šta ja napisah ovdje prije pet dana nakon Islanda? U utorak navecer Dzeko i ekipa su bili "umisljene zvijezde", a vec danas Edin je Dijamant.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi