Svijet će pričati o transparentu s Anfielda
Foto - AFP

Jasna poruka

Svijet će pričati o transparentu s Anfielda

Midhat Šljivak

Liverpool i Everton igraju gradski derbi na Anfieldu u 9. kolu Premiershipa. Navijači su odlučili podržati Gazu, izvisili su palestinske zastave i poslali su jasnu poruku.

Liverpool je ugostio Everton u velikom gradskom derbiju koji se igra u okviru 9. kola engleske Premier lige.

Ovaj duel očekivano je na tribinama donio brojne zastave podrške za Palestinu i Gazu, a posebno se izdvojio jedan transparent o kojem će se pričati.

"Zaboga spasite Gazu", poruka je na transparentu koji se pojavio na Anfieldu.

Oglasi

Naravno, ovaj potez navijača izazvao je brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama. Fanovi širom svijeta navode kako su ponosni na navijače Liverpoola.

Palestinci u Engleskoj imaju zaista ogromnu podršku. Organizovani su i protesti protiv napada Izraela u Gazi i svi se mole za živote nedužnog palestinskog naroda.

Dosta je i fudbalskih klubova širom Evrope koji su podržali Palestinu. Prije svega tu su navijači škotskog velikana Celtica.

Oni su najavili i veliku podršku na narednoj utakmici Lige prvaka. Klub ne želi imati ništa s tim, no vatreni navijači žele javno iskazati svoj stav.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da će širom Starog kontinenta biti još ovakvih transparenata i podrške napaćenom narodu u pojasu Gaze gdje se svakodnevno gubi stotine života.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sta reci,to vam je gigant sa najboljim navijacima na svijetu...nisam nista drugo ni ocekivao...i to na Kopu...neka vide malo ovi navijaci nacistickog Bayerna sta su pravi navijaci i pravi klub...jos Amerikanci vlasnici,ali ne fermaju to navijaci Liverpoola...
3 0
Culer
Respect Reds, respect Liverpool!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti