Brazilcu sada nije lako

Casemiro je saznao šta mu sprema Manchester United, uslijedila je reakcija Brazilca

Edmir Škorić

U ljeto 2022. godine Casemiro je kao veliko pojačanje došao u Manchester United iz Real Madrida. Tada je brazilski reprezentativac potpisao ugovor na četiri godine, a United Madriđanima platio sveukupno oko 70 miliona eura.

Sam početak Casemira u dresu Manchestera bio je dobar i tokom prve sezone Brazilac je bio jako važan za Crvene đavole, no trenutnak sezona je zaista katastrofalna.

Tokom utakmice Lige prvaka protiv Galatasarayja isključen je u 76. minuti, potom je zamijenjen na poluvremenu utakmice protiv Brentforda, no posebno su ga pogodile riječi menadžera Erika ten Haga: "Izveo sam Casemira jer sam htio više fudbala".

Ta izjava Brazilca je jako razočarala. Iako je igrao utakmice protiv Venecuele i Urugvaja za Brazil proteklih 10-ak dana, duel sa Sheffieldom u subotu je propustio zbog navodne povrede.

Prema navodima Nacionala, United nije zadovoljan Casemirovim učinkom, te ga je čak odlučio prodati i dovesti u zamjenu portugalskog reprezentativca Joaa Nevesa iz Benfice, dok veznjak 'žali' zbog odluke koju je prije godinu dana donio da pređe na Old Trafford.

Casemiro navodno žali što je napustio Real i pridružio se tako nestabilnom timu, na terenu i van njega, koji je osvojio samo Carabao kup u svom vremenu.

Te njegove riječi dolaze nedugo nakon što je saznao da se na Old Traffordu spremaju kupiti talentovanog Nevesa iz Benfice.

Ovaj 19-godišnjak je odigrao 17 nastupa u prošloj sezoni u kojoj je Benfica osvojila titulu, dok je nastupio u osam prvenstvenih utakmice u ovoj sezoni, a sve češće dobija priliku i u jakoj reprezentaciji Portugala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Casemiru teško pada navodna odluka Manchester Uniteda da mu pronađe zamjenu, a čini se da iza svega stoji Erik ten Hag, koji se želi riješiti svakog igrača koji mu "stane na žulj".

Sličnu sudbinu Casemira ima i Jadon Sancho, odavno otpisan, te se samo čeka prilika da ga se proda u neki od klubova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.