FOTO: EPA

Liga prvaka, grupe A i D

Bayern preživio pakao Istanbula, Dedić i društvo nisu mogli više od minimalnog poraza na San Siru

Haris Zilić

Počela su uzbuđenja u trećem kolu Lige prvaka, a u terminu od 18:45 odigrana su dva meča, po jedan u grupi A i D i nije nedostajalo uzbuđenja, ali ni pogodaka što je najava dobre večeri širom evropskih stadiona.

U grupi A, Galatasaray je u Istanbulu na Rams Areni u fenomenalnoj atmosferi pred 53.000 gledatelaj dočekao minhenski Bayern. Gledatelji su vidjeli dobar fudbal i na kraju trijumf Bayerna rezultatom 1:3.

Bayern je poveo 0:1 u osmoj minuti golom Comana na asistenciju Sanea. Galata do izjednačenje stiže u 30. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a Icardi je maestralno realizovao. Argentinac je izveo popularnu panenku i savladao Ulreicha.

U nastvaku drugo gol za Bavarce postiže Kane na asistenciju Musiale u 73. minuti utakmice. U 79. minuti pomeuti dvojac je zamijenio uloge, Kane je bio asistent, a Musiala strijelac za 1:3 što je bio i konačan rezultat utakmice u Istanbulu.

U grupi D, Inter je dočekao Salzburg na San Siru, utakmica je završena rezultatom 2_1 u korist Nerazzura.

Poveo je Inter 1:0 golom Alexisa Sancheza u 19. minuti nakon lijepog proigravanja Frattesija. Salzburg stiže do poravnanja u nastavku, mrežu Sommera pogodio je Gloukh u 57. minuti na asistenciju Kjaergaarda.

Novo vodstvo Interu donosi Calhangolu iz penala u 64. minuti, pogodio je za 2:1 i to se ispostavilo kao konačan rezultat.

U gostujućem timu naš Amar Dedić je odigrao još jedan dobar meč, a kapitensku traku je ovaj put dobio iskusni Ulmer.

Liga prvaka, 3. kolo:

Grupa A:

Galatasaray - Bayern Munchen   1:3

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa D:

Inter - Salzburg   2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.