Burno je bilo proteklih dana u Spitu

Da li će to biti potez dovoljan za titulu: Karoglan je Hajduku već isplanirao veliko pojačanje?

Samir Mlaćo

Domaći poraz od Osijeka za vikend na Poljudu, donio je mnogo bure u Splitu.

Ceh je platio trener Ivan Leko, a na njegovo mjesto stigao je Miroslav Karoglan. Karoglan je već radio u Hajduku, dobro poznaju ekipu te stanje u i oko kluba, a već jučer je odradio prvi trening.

Nije krio zadovoljstvo, te je istakao da je sada iskusniji i motivisaniji da napravi velike stvari.

"Zahvaljujem se prvo Bogu. Hvala i Upravi. Ne mogu izraziti čast i odgovornost što sam trener najvećeg kluba. Godinu sam iskusniji, i s velikim nestrpljenjem čekam da se ponovno susretnem s momčadi. Siguran sam da i ovaj put možemo biti jako dobri - poručio je trener Karoglan na početku predstavljanja, a zatim je od strane predstavnika medija upitan što može i želi promijeniti u igri svoje momčadi, odnosno što je uzrok lošijih rezultata u posljednje vrijeme", rekao je Karoglan u svom obraćanju, te dodao.

"Vjerojatno ću mijenjati nešto u postavi. Ne želim sada analizirati, prvenstveno napad treba poboljšati. Neću pričati što prije nije valjalo jer to ne radim, nije kolegijalno. Činjenica je da Hajduk ne zabija dovoljno golova. Imam plan, i već u petak ćemo imati dobar impuls. Postoje određeni problemi, imamo i gust raspored, ali ovaj put neću govoriti čega nema.

Imamo najbolju ekipu, i zanimaju me samo oni koji vjeruju da možemo biti prvi. Imamo i 25-28 igrača u prvoj momčadi. Postoji i dio igrača koje ne poznajem, ali kada sam zadnji put bio ovdje, sve je funkcioniralo na bazi iskrenosti".

Hajduk se itekako muči u napadu, teško dolazi u prilike, a sjajni Marko Livaja povrijeđen je dobio šansu protiv Osijeka. Tada se vidjelo da Leko nema izbora, a Livaja nije mnogo pokazao.

Sve to 'podgrijalo' je špekulacije da će na Poljud se vratiti iskusni Nikola Kalinić.

Kalinić se nije našao u planovima stručnog štaba Hajduka za novu sezonu, ali nije ni pronašao novi klub. Vrijedno je radio i sada bi sa Karoglanom mogao se vratiti na Poljud.

Dobio je Karoglan to pitanje na press konferenciji.

"S Nikolom ću svakako imati razgovor, treba vidjeti kakve su mu ambicije i planovi, tako da mislim da je pitanje deplasirano. Što se mene tiče, Nikola je uvijek dobrodošao", rekao je Karoglan.

Kaliniću je na kraju sezone istekao ugovor i nije mu ponuđen novi. Mnogi su mišljenja da je mogao ostati u rotaciji i pomoći ekipi u nekim utakmicama svojim znanjem i iskustvom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Da li će se sada vratiti i biti veliko pojačanje u borbi za prvaka, ostaje da se vidi u narednim danima.

Hajduk već u petak gostuje Slaven Belupu i mora tražiti tri boda. Splićani su trenutno drugoplasirani i imaju 21 bod, dva manje od lidera Rijeke, te dva više u odnosu na Dinamo koji ima utakmicu manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.