Svi smatraju da je Leko uskoro bivši, na klupu Hajduka bi mogao Vahid Halilhodžić?

Poraz od Osijeka mogao bi presuditi sadašnjem treneru Splićana

Svi smatraju da je Leko uskoro bivši, na klupu Hajduka bi mogao Vahid Halilhodžić?

S. Mlaćo

Hajduk je jučer propustio priliku da se vrati na lidersku poziciju u HNL-u. Splićani su dočekali Osijek u predivnoj atmosferi, no nije im to pomoglo.

Osijek je na kraju slavio 2:0, sa dva pogotka u drugom dijelu, te Splićanima zadao bolan udarac. Toliko bolan da su navijači izviždali igrače, ali posebno trenera Ivana Leku.

Leko se našao na meti velikih kritika i teško da će 'preživjeti' na klupi Hajduka u narednim danima.

Nakon meča je kazao da je ovo za Hajduk bolan poraz, te da je osjećaj itekako loš.

"Prvo poluvrijeme smo bili dobri, a onda primimo gol za 20 sekundi drugog dijela. To je bio šok, potrebno nam je bilo vremena da dođemo sebi. Osijek je imao mnogo stvari na svojoj strani i zasluženo je slavio.

Imali smo lijep niz, sada imamo očajan niz, puno poraza zaredom. U sportu svaki poraz, svaki debakl pomaže da budeš bolji, tako da i ove situacije treba prihvatiti. Od sutra glava mora gore", rekao je Leko.

Oglasi

Marko Livaja je šansu dobio sa klupe, a na terenu je bio neprepoznatljiv.

"Nije trebao igrati, imao je dvije povrede. Želio je da bude uz ekipu, planirali smo da ostane na klupi u slučaju da sve bude u redu. Malo je trenirao, znali smo da je to rizik, ali naša ekipa ovisi o Marku".

Hajduk i dalje dva boda zaostaje za Rijekom, a sada će na gostovanje Slaven Belupu. Sa Lekom ili bez, ostaje da se vidi.

"Čeka nas teška utakmica, ovo je za frajere. Ako si frajer, onda izvoliti primiti kritiku, digni se frajeru", rekao je Leko nakon poraza sinoć.

Oglasi

Istovremeno, hrvatski mediji pišu o o tome da Leko 'mora' postati bivši i da je Hajduk mnogo uložio, a da na terenu to izgleda veoma loše.

I u velikom derbiju sa Dinamom Splićani su bili 'bez igre', ali su postigli jedan pogodak i odbranili prednost.

Sportske novosti kao moguću zamjenu za Leku vide Nenada Bjelica, bivšeg trenera Dinama koji je trenutno slobodan, ali i nesuđenog selektora naše reprezentacije Vahida Halilhodžića.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Popularni Vaha često odmara na moru u Hrvatskoj, dobro poznaje mentalitet u toj zemlji i sigurno ima iskustvo i znanje za velike stvari.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Vaha najbolji tener. Samo mu pustite on politiku ekipi da vodi i bit ce sve uredu.
4 1
velez mo
Trebace ga dobro podmazati,ali da je strucnjak to stoji.Drago mi je sto je Hajduk
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi