Gosti se brzo vratili

Bilbiju je nemoguće zaustaviti, ali radost je prekratko trajala

Edmir Škorić

Fudbaleri HŠK Zrinjski poveli su sa 1:0 protiv varšavske Legije u meču 3. kola grupne faze Konferencijske lige, a onda ubrzo primili gol.

Bh. prvak je u prvom kolu senzacionalno i nakon preokreta savladao AZ Alkmaar sa 4:3, potom je hrabro pao u Birminghamu protiv Aston Ville primivši gol u nadoknadi, a večeras igra jako dobro protiv Legije.

Zrinjski je u 30. minuti došao do vodstva. Ćorluka je centrirao, a sjajni Nemanja Bilbija glavom postigao gol za 1:0 i veliko slavlje na mostarskom stadionu.

Nažalost, radost nije dugo trajala. U 33. minuti iskusni Slobodan Jakovljević loptu šalje u vlastitu mrežu, pa je sada 1:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Bez obzira kako se meč završi, Zrinjskom sve pohvale za ono što radi u Evropi i zbog načina na koji predstavlja našu zemlju, ali s obzirom na sve prikazano, nije nerealno da Plemiće i na proljeće gledamo u Evropi.

Utakmice protiv Legije mogle bi biti ključne u borbi za drugo mjesto, tako da bi bilo važno večeras ostati neporažen u duelu sa gostima iz Poljske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.