Rendulić sa Bilbijom i Hrvanovićem napada Legiju!

Sve je spremno za meč u Mostaru

Rendulić sa Bilbijom i Hrvanovićem napada Legiju!

Samir Mlaćo

Nove pobjede u grupnoj fazi Konferencijske lige nogometaši Zrinjskog tražit će večeras protiv poljske Legije.

Novi je to je važan meč za oba tima, a Plemići ponovo žele obradovati svoje navijače.

Sada su objavljeni i sastavi timova za koje su se opredijelili Krunoslav Rendulić i Kosta Rjunaic.

HŠK Zrinjski: Marić, Čorluka, Jakovljević, Radić, Tičinović, Ivančić, Zlomislić, Čanadžija, Ćuže, Bilbija, Hrvanović

Legia: Hladun, Ribeiro, Jerdrzejczyk, Pankov, Kun, Celhaka, Slisz, Wszolek, Muci, Kramer, Josue.

"Imamo dobru situaciju, ali znamo da nas očekuje dobra utakmica, veoma su kvalitetna ekipa, iako nisu u nekoj pozitivnoj seriji. Očekujemo kvalitetnu igru i naš cilj je uvijek isti, idemo pobijediti. Nama je ovo sve ogroman bonus. Ako dobijemo zakomplikovat ćemo cijelu grupu to je i naš cilj", rekao je jučer Krunoslav Rendulić i nastavio:

Oglasi

"Tičinović je bolje, ima još problema, ali puno bolje je nego jučer, nadam se da će biti spreman. Legia je odlična ekipa i neki rezultati zavaravaju. Ekipa koja dobije Aston Villu sigurno da ima kvalitet. Ove posljednje utakmice nisu u pozitivnoj seriji, ali toga uvijek ima u sezoni, uspona i padova."

"U grupama nemate puno vremena za slavlje ni za tugovanje, utakmice idu jedna za drugom. Mi imamo tempo dvije utakmice u sedam dana. Bitno je da su svi igrači zdravi, ovo su utakmice gdje treba uživati, ali to ne znači da treba ići opušteno. U svakoj utakmici treba dati sve od sebe."

Gosti su jasno istakli da dolaze sa ciljem da osvoje tri boda.

"Došli smo da pobijedimo. Nismo samo na putovanju. Ako se nekome sviđa, može se vratiti nakon sezone, ali mi imamo posla. Očekuje nas teška utakmica, ali u našim glavama želimo da se vratimo na pobjednički put. Najbolje timove i muškarce prepoznajete po tome kako završe svoju borbu.

U četvrtak će se računati naš karakter, posvećenost i borba za svaki centimetar terena", rekao je Pawel Wszolek, krilni igrač Legije Varšave prije meča.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine dobro su otvorili takmičenje u historijskoj grupnoj gazi za naš fudbal.

U prvom meču nakon nevjerovatnog preokreta i zaostatka od 0:3 savladali su AZ Alkmaar sa 4:3, a u drugom kolu su u sudijskoj nadoknadi vremena primili gol i poražen sa 1:0 od slavne Aston Ville u Birminghamu. U grupi E nakon dva kola sve ekipe imaju tri boda, tako da će večerašnji duel biti od velike važnosti za oba tima.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
Da li če biti zastava agresora Izraela na stadionu? Ipak je sad glavni u Zrinjskom onaj koji voli topli muški zagrljaj, onaj koji podržava genocid na narodu Palestine, onaj ko na svojim društvenim mrežama poziva na ubijanje svega što je palestinsko
0 0
bk123
Za mene potpuno neočekivani sastav...al čovjek sigurno zna bolje od mene.....Sretno Zrinja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi