NBA liga

Lakersima derbi protiv Sunsa, ni sjajni Durant nije pomogao Nurkićevoj novoj ekipi

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je imao uspješan debi u Phoenix Sunsima, pošto je sa double-double učinkom i poenima za pobjedu blistao protiv Golden State Warriorsima, ali on i saigrači doživjeli su poraz u derbiju protiv Los Angeles Lakersa.

Lakersi su slavili sa 100:95. Oni su pred domaćom publikom povelči sa 7:0, no kraj prve dionice kao iz snova za Sunse, koji prave dvocifrenu prednost i na prvu dvominutnu pauzu odlaze sa prednošću 30:12.

Tokom druge četvrtine Lakersi prelaze ponovo u vodstvo, no Sunsi i na veliki odmor odlaze kao lideri, bilo je 52:48 za goste iz Phoenixa.

Kompletnu treću četvrtinu Sunsi su vodili, a u posljednjih 12 minuta ulaze sa +12, pošto je na semaforu bilo 72:84. Lakersi se vraćaju, preuzimaju vodstvo, a u dramatičnoj završnici ipak dolaze do trijumfa rezultatom 100:95.

Anthony Davis je bio kreator njihove pobjede sa 30 poena i 12 skokova, a LeBron James je ubacio 21 poen uz osam skokoa i devet asistencija. Kevin Durant je ubacio čak 39 poena i imao 11 skokova, Eric Gordon pratio ga je sa 15 poena. Jusuf Nurkić je imao tek četiri poena za 28 minuta igre, ali i devet skokova te tri asistencije.

Još jedan derbi odigran je protekle večeri u NBA ligi. Aktuelni prvaci Milwaukee Bucksi su sa 118:117 slavili nad Philadelphia Sixersima.

Bivši Nurkićev saigrač Damian Lillard ubacio je 39 poena za pobjedu svoje ekipe i dodao osam skokova te četiri asistencije. Giannis Antentokounmpo je imao učinak od 23 poena i 13 skokova. Brook Lopez je završio sa 13, a Bobby Portis sa 10 poena.

Tob Maxey je sa 31 poenom bio najefikasniji član Sixersa, dok je K.J. Oubre ubacio 27, a Joel Embiid 24 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Zbog "ličnih razloga" James Harden nije bio u rosteru gostiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.