Start iz snova za Jusufa Nurkića, postigao je poene za pobjedu!

Sunsi bolji od Warriorsa

Start iz snova za Jusufa Nurkića, postigao je poene za pobjedu!

Admin Čaušević

Phoenix Sunsi su novu sezonu NBA lige otvorili tijesnom pobjedom u gostima nad Golden State Warriorsima. Bilo je 104:108. Odlično izdanje u derbiju za novi klub pružio je bh. centar Jusuf Nurkić.

Poslije izjednačene prve dionice, Sunsi su odigrali odličnu drugu četvrtinu te su na poluvrijeme otišli sa +15 (36:51). Ipak, domaćin se vratio u trećem periodu.

U završnim minutama se uglavnom igralo poen za poen, a ključne koševe za pobjedu Sunsa postigao je Nurkić 10 sekundi prije kraja poslije kombinacije sa Bookerom.

Bh. centar se brzo prilagodio na novu sredinu pošto je već u prvom nastupu ostvario double-double učinak te je imao vrlo zapaženu rolu na parketu.

Nurkić je postigao 14 poena, dok je dodao isto toliko skokova. Upisao je i tri asistencije zbog čega je i dobio pohvale na društvenim mrežama.

Oglasi

Inače, Sunse je do pobjede predvodio itekako raspoloženi Devin Booker sa čak 32 poena, dok je sa double-double učinkom od 18 poena i 10 skokova vrlo dobar bio i Kevin Durant.

Kod poraženih Warriorsa sasvim očekivano sa 27 poena najefikasniji je bio Steph Currry, pratio ga je Kyle Thompson sa 15 poena.

Inače, nova sezona je otvorena utakmicom Denver Nuggets - LA Lakers, a pobjedu su slavili aktuelni prvaci 119:107 uz dominantan nastup Nikole Jokića.

Iako se tokom ljeta suočio sa kritikama srbijanske javnosti zbog neigranja za reprezentaciju te brojnih zabava, Jokić je već u prvom nastupu u novoj sezoni potvrdio da je klasa za sebe.

Najveća zvijezda Nuggetsa je meč okončala sa triple-doublie učinkom od 29 poena, 13 skokova i 11 asistencije. Kod Lakersa se izdovojio učinak LeBrona Jamesa sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi