Imao je sreće

Malo je sretnika kao što je Luka Modrić - Sasvim slučajno je ispao veliki heroj Reala

Midhat Šljivak

Real Madrid je u El Clasicu kao gost savladao Barcelonu s 2:1. Oba gola postigao je Jude Bellingham, a kao asistent za drugi gol navodi se Luka Modrić. Njegova asistencija je plod slučajnosti jer nije dobro primio loptu koja se odbila do Engleza, a ovaj je to iskoristio i zabio je gol za pobjedu u nadoknadi.

Jude Bellingham je junak Real Madrida. S dva gola Englez je režirao preorket Kraljeva kod najvećeg rivala Barcelone (2:1) i donio je svom timu tri boda.

Do pobjede je tim Carla Ancelottija došao u 91. minuti meča. Dani Carvajal ubacuje loptu s desne strane, Luka Modrić ju je pokušao umiriti, ali u tome nije uspio.

Ipak, njegovo loše primanje lopte dovelo je do gola. Ona se doslovno odbila od Modrića i došla je do Bellinghama koji postiže pogodak za pobjedu Reala od 2:1.

Interesantan je bio razgovor koji je snimljen između Modrića i Bellinghama nakon gola. Sav oduševljen hrvatski veznjak je povikao prema Englezu: "Kakva asistencija"...

Ovo je Luki bila prva asistencija sezone. Ni kriv, ni dužan je upisao prvu asistenciju sezone u svom devetom nastupu u La Ligi i postao je heroj Reala uz Judea Bellinghama.

S druge strane Jude Bellingham je pokazao da je trenutno jedan od najboljih fudbalera na svijetu. Ovo mu je bio 13. meč sezone i ima učinak od 13 golova i tri asistencije.

Nakon pobjede u El Clasicu Real Madrid je ponovo na vrhu tabele u La Ligi. Kraljevi su osvojili 28 bodova, koliko ima i drugoplasirana Girona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca do ove utakmice nije imala poraza. Danas su doživjeli prvi, pa su sada na trećoj poziciji s 24 boda uz mogućnost da tu poziciju izgube od Atletica.

Katalonci naredne sedmice imaju još jedan težak izazov. Idu u San Sebastian kod Real Sociedada, a Real dočekuje Rayo Vallecano.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.