Riješene su sve dileme oko budućnosti Luke Modrića
(AP Photo/Manu Fernandez)

Sanchez je sve rekao

Riješene su sve dileme oko budućnosti Luke Modrića

Midhat Šljivak

Luka Modrić (38) ostat će član Real Madrida do kraja sezone bez obzira na sve priče o njegovom odlasku. Potvrdio je to izvršni direktor madridskog kluba Jose Angel Sanchez.

Luka Modrić ove sezone nije u prvom planu kod Carla Ancelottija. Prednost u timu imaju mlađi veznjaci i Modrić igra znatno manje nego u prethodnim sezonama.

Zbog toga se često spominje odlazak hrvatskog veznjaka iz Madrida. Spominjala se čak mogućnost odlaska u januaru naredne godine, no od toga neće biti ništa. Potvrdio je to izvršni direktor Kraljeva Jose Angel Sanchez.

"Ne planiramo prodati Modrića u januaru", rekao je Sanchez i istakao je da nikakvih pregovora o njegovom odlasku nema: "Ne pregovaramo o njemu ni sa jednim timom iz Saudijske Arabije", rekao je Sanchez.

Luka će tako po svemu sudeći ostati član Reala do kraja sezone. Ovo će mu defnitivno biti posljednja sezona u Madridu i zatim će odlučiti hoće li nastaviti karijeru negdje drugo ili će okačiti kopačke o klin.

Oglasi

Modrić se u proteklom periodu povezivao s odlaskom u Inter Miami. Navodno je razgovarao i s Davidom Beckhamom o tome, no za sada je i ta opcija daleko od realne.

Riječi jednog od glavnih ljudi Reala dokaz su da bi on trebao u klubu ostati do kraja ove sezone i vidjet ćemo hoće li se to konačno i desiti.

Ove sezone 38-godišnji veznjak je odigrao 10 utakmica za Kraljeve i za sada nema nekog značajnog učinka za osvojene bodove kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka se bliži nevjerovatnom 500. nastupu za Real. Dosad je dres Kraljeva oblačio 498 puta i ima učinak od 37 postignutih golova, te 77 asistencija.

Bez ikakve dileme je Hrvat jedan od najboljih veznjaka koji su ikad nastupali za Real Madrid i njegovo vrijeme provedeno u Madridu ostat će zauvijek upamćeno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije