FOTO: Ronald Gorsic/CROPIX

Drama na Maksimiru

Veliki preokret Dinama u posljednjim minutama: Jakirović može odahnuti

Haris Zilić

Šta se dešava u Dinamo? To vjerovatno mnogi traže odgovor, jer Modri apsolutno ne liče na sebe. Kriza trese zagrebački klub, a večeras su se spasili bruke.

Dinamo je u 13. kolu HNL-a na Maksimiru u gradskom duelu dočekao Lokomotivu i to je bila još jedna teška noć za navijače Dinama.

Lokosi su vodilo rezultatom 1:0, a gol je postigao Tuci u četvrtoj minuti meča, a Dinamu je izjednačenje donio Baturina sjajnim golom za 1:1 u petoj minuti sudijske nadoknade.

U sedmoj minuti sudijske nadoknade Kaneko pogađa za 2:1 i malo smiruje situaciju na Maksimiru.

Iako su došli do pobjede, igra ne može da raduje navijače Dinama kako u HNL-u, tako i Konferencijskoj ligi.

Dinamo više nije ona lepršava, jaka, ekipa, a možda ova večerašnja pobjeda bude vjetar u leđa.

Dosta se nagađa i o polarizaciji u rukovodstvu Dinama pošto navodno postoje određeni pojedinici koji posao obavljaju u sjeni i rade na Jakirovićevom nasljedniku.

Riječ je o Nenadu Bjelici koji je nedavno ostao bez posla u Trabzonsporu, a prije nekoliko godina je radio odlične stvari na Maksimiru gdje ga sigurno pamte po lijepom.

Špekulacije su takve da Bjelica iz poštovanja prema Jakiroviću ne želi da se gura u prvi plan, ali daleko od toga da nije zainteresovan. Upravo to famozno "ali" bi moglo i presuditi ako Modri budu tražili novog trenera.

Još jedan neuspjeh Dinama bi sigurno otvorio dosta pitanja, ali sada ipak malo lakše dišu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 13. kolo:

Dinamo Zagreb - Lokomotiva Zagreb 2:1

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.