Bruno Petković telefonom 'izradio' poznatog trenera: "Potpisujem u Evropi"
Foto: Josip Moler / CROPIX

Turci otkrivaju

Bruno Petković telefonom 'izradio' poznatog trenera: "Potpisujem u Evropi"

Midhat Šljivak

Bruno Petković (29) je proteklog ljeta potpisao novi ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Njegov potpis iznenadio je mnoge jer se 29-godišnjak povezivao s brojim klubovima koji su mu nudli silne cifre, a posebno je zainteresovan bio turski Trabzonspor i nekadašnji trener ovog kluba Nenad Bjelica. Razgovarao je s Petkovićem o dolasku u Tursku, dobio je neočekivan odgovor, pa je ostao u šoku nakon njegovog potpisa za Dinamo.

Bruno Petković je dolaskom u zagrebački Dinamo napravio pravi potez za karijeru. Od igrača koji je igrao niže rangove italijanskog fudbala postao je velika zvijezda hrvatske reprezentacije i Dinama, a za njegove usluge zainsteresovani su brojni evropski klubovi.

Prošlog ljeta Dinamo je dobio ponudu turskog Trabzonspora. Hrvatski prvak je bio spreman pustiti svoju prvu zvijezdu, navodno su se više puta rukovali s turskim timom, no Petković je odgađao potpis.

Tadašnji trener Trabzona Nenad Bjelica činio je sve da ga dovede. Razgovarao je s Brunom, a zatim je nakon jednog razgovora jednostavno završio priču o njegovom dolasku u ekipu.

Turski mediji tvrde da je 29-godišnji napadač saopštio Bjelici kako ga čeka potpis za poznati evropski tim i da zbog toga ne želi u Tursku. Na kraju je hrvatski stručnjak ostao šokiran činjenicom da je Bruno potpisao novi ugovor s Dinamom i smatrao se prevarenim.

Oglasi

Po odustajanju od Petkovića Bjelica je potpisao propalu zvijezdu Nicolasa Pepea, te Paula Onuachua, no oni mu nisu pomogli da zadrži posao jer je nedavno smijenjen s mjesta trenera.

Petković je s druge strane nastavio po starom u Dinamu. Igra jako dobro za tim s Maksimira i u 14 odigranih utakmica ima učinak od sedam postignutih golova i šest asistencija.

Sigurno je da će i u narednom periodu biti velika potražnja za 29-godišnjim napadačem. On se pored turske povezivao s određenim engleskim i italijanskim klubovima, no nikakve zvanične ponude nije bilo.

Ovaj sjajni fudbaler trenutno je van terena zbog povrede. Pokušao je pomoći reprezentaciji Hrvatske protiv Turske i napravio je još veći problem zbog kojeg će odmarati još barem tri nedjelje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bruno Petković je u Dinamo stigao 2018. godine iz Bologne na posudbu. Godinu dana kasnije otkupljen je njegov ugovor, a u karijeri je ovaj napadač nastupao za brojne klubove među kojima su Verona, Trapani, Catania, Entella, Reggiana i Varese.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti