Već se nazire ime Jakirovićevog nasljednika? Ne želi da se gura, famozno "ali" bi moglo presuditi
FOTO: Nera Šimić/Cropix

Dinamo je u krizi

Već se nazire ime Jakirovićevog nasljednika? Ne želi da se gura, famozno "ali" bi moglo presuditi

Admin Čaušević

Sergej Jakirović gotovo pa sigurno sam neće napustiti klupu Dinama, bez obzira na rezultate, ali se već šuška o njegovom nasljedniku pošto su rezultati najuspješnijeg hrvatskog kluba sve osim idealni.

Nakon što je Dinamo izgubio od Victorije iz Plzena Jakirović je poručio da neće podnijeti ostavku te da namjerava voditi Modre i u narednim utakmicama.

Uprava na čelu sa Vlatkom Peras je odlučila dati povjerenje stručnjaku iz Mostara, a jedan od razloga je da izbjegne i plaćanje odštete.

Klub sa Maksimira je izdvojio 250.000 eura za dovođenje Jakirovića iz Rijeke, uz to je i njegovom prethodniku Igoru Bišćanu isplatio oko milion eura.

Bez obzira što su finansijski najmoćniji klub u regionu plaćanje ogromnih odšteta trenerima svakako ne odgovara Dinamu zbog čega je Jakirović za sada i preživio, barem tako pišu pojedini hrvatski mediji.

Oglasi

Dosta se nagađa i o polarizaciji u rukovodstvu Dinama pošto navodno postoje određeni pojedinici koji posao obavljaju u sjeni i rade na Jakirovićevom nasljedniku.

Riječ je o Nenadu Bjelici koji je nedavno ostao bez posla u Trabzonsporu, a prije nekoliko godina je radio odlične stvari na Maksimiru gdje ga sigurno pamte po lijepom.

Špekulacije su takve da Bjelica iz poštovanja prema Jakiroviću ne želi da se gura u prvi plan, ali daleko od toga da nije zainteresovan. Upravo to famozno "ali" bi moglo i presuditi ako Modri budu tražili novog trenera.

Problem za Jakirovića je taj što je došao na jako oslabljen Dinamo, prvo zbog prodaje najboljih igrača, a zatim i velikog broja povrijeđenih igrača.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ako se zaviri u prošlost kao što je to bio slučaj u Rijeci i Dinamu, Jakiroviću je dovoljan i jedan prijelazni rok da stvari zaokrene za 180 stepeni, pa je sigurno jedan od ciljeva dočekati zimu kao šef stručnog štaba.

Ipak, ukoliko Dinamo ne počne pobijeđivati teško da će Jakirović dočekati januar na klupi koju je silno priželjkivao još iz vremena kada je vodio Zrinjski.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
JAKIRE IZDRŽI 12.11.2023 RI-DI!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi