Slavlje igrača Zrinjskog i navijača nakon velike pobjede nad Alkmaarom

Nije bio u kombinaciji sinoć, a želi veću minutažu

Junak historijske pobjede Zrinjskog nad AZ Alkmaarom napušta Plemiće?

Samir Mlaćo

Zrinjski je sinoć osvojio 'samo' bod kod Posušja (2:2) i sigurno da Plemići imaju za čim da žale.

Propustili su priliku da se dodatno približe banjalučkom Borcu, ali svakako da ima još mnogo utakmica i da je sve otvoreno.

Plemići istovremeno nastupaju i u Konferencijskoj ligi, u tri meča osvojili su tri boda, a jedan od junaka u nevjerovatnoj pobjedi nad AZ Alkmaarom bio je Zvonimir Kožulj. Nizozemci su vodili 3:0 nakon prvog poluvremena u Mostaru, a onda veliki preokret.

Zrinjski je slavio 4:3, a Kožulj je postigao dva pogotka, dodao asistenciju i dobio velike pohvale, ali i ovacije navijača Zrinjskog.

Ipak, za veću minutažu se nije uspio izboriti i prema nezvaničnim informacijama zatražio je raskid ugovora. On je protiv Aston Ville upisao 28 minuta, dok je meč protiv Legije odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Ni sinoć nije bio u kombinaciji na meču na Mokrom Docu i čini se da je sasvim jasno da će uskoro napustiti Plemiće.

Zanimljivo da je Kožulj tek stigao prije par mjeseci u Mostar, a sada bi već mogao raskinuti saradnju.

Preostalo je da se očituje i sam klub, a svakako da je najteže Krunoslavu Renduliću koja mora držati 'jaku' svlačionicu, a to nije nimalo lako s obzirom na visoka primanja nogometaša, ali i veliki broj onih sa bogatim karijerama i mnogo iskustva.

Kada je Kožulj u pitanju, on je u ljetu iza nas potpisao ugovor do 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imao je prije dolaska u Zrinjski mnogo problema sa povredama, te je procijenio da je bh. prvak prava sredina da pokaže svoje kvalitete.

Kožulj je seniorski nogomet počeo igrati u dresu NK Široki Brijeg, dok je u inostranstvu igrao u Hrvatskoj (HNK Hajduk Split), Poljskoj (Pogon Szczecin, Nieciecza, Sandecja) i Turskoj (Gaziantep, Eyüpspor).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.